Απογοητευμένος από την… Ελλάδα ο Γιλντιρίμ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε στην ένταση στο Αιγαίο και κατηγόρησε την Ελλάδα πως την δημιουργεί.

Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε επίσης παράλογη την απαίτηση για προνομιακή μεταχείριση των στρατιωτικών και ισχυρίζεται ότι το ένα από τα τρία τηλέφωνα που κατείχαν οι Μητρετώδης

και Κούκλατζης ήταν στρατιωτικό τηλέφωνο με κρυπτογράφηση.

Μεταξύ άλλων, δηλώνει την απογοήτευση του για τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Επιπλέον, πετάει το «μπαλάκι» των ευθυνών για το το προσφυγικό στην ελληνική πλευρά.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα τουρκική πρόκληση από τον Χουλουσί Ακάρ για το Αιγαίο

Ερωτηθείς από «Το Βήμα της Κυριακής» για την κατάσταση στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγορεί την Ελλάδα ως την υπαίτια της έντασης, εξαιτίας της «ελληνικής αντίληψης που θεωρεί όλο το Αιγαίο ελληνική θάλασσα».

«Η θεμελιώδης πηγή της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι η ελληνική αντίληψη που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο ελληνική θάλασσα, παραγνωρίζοντας τα νομικά και νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας ως παράκτιου κράτους.

Η αποτροπή της έντασης στο Αιγαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις προσπάθειες της Τουρκίας. Η κάθε πλευρά γνωρίζει τις ευαισθησίες της άλλης.

Αναμένουμε υπεύθυνη και ώριμη στάση και από την ελληνική πλευρά, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου, αν μου επιτρέπετε!»

Το άρθρο Απογοητευμένος από την… Ελλάδα ο Γιλντιρίμ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα