Απάτη με τροχαίο: Νέο κρούσμα στην Πάτρα – Έπιασαν την “εισπράκτορα”, ψάχνουν τους “εγκεφάλους”

Απάτη με τροχαίο: Την ώρα που προσπαθούσε να πιάσει στον… αέρα, μια σακούλα με 10.000 ευρώ, όσα ακριβώς είχε απαιτήσει μία ακόμη σπείρα, που εξαπατά πολίτες με δήθεν θανατηφόρα τροχαία που έχουν προκαλέσει στενοί συγγενείς των θυμάτων της απάτης, πιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας μια 59χρονη από τη Βουλγαρία, “εισπράκτορας” του κυκλώματος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νωρίτερα, οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, που έχουν στο παρελθόν προκαλέσει, πλην των οικονομικών, σοβαρά προβλήματα και στην υγεία των θυμάτων-μέχρι και θάνατο έχει καταγραφεί- είχαν παρουσιαστεί σαν αστυνομικοί

στο τηλέφωνο ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα.

“Για να μην πάει ο γιος της στη φυλακή”, την υποχρέωσαν να ρίξει από τη… βεράντα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας όπου διαμένει μια σακούλα με 20.000 ευρώ για να κάνει ο “αξιωματικός” τα στραβά μάτια και να τον αφήσει ελεύθερο!

Άλλοι εννέα στο στόχαστρο

Οι ίδιοι, είχαν αποπειραθεί τις προηγούμενες ημέρες να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο άλλους εννέα Πατρινούς, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες κρατούν την ψυχραιμία τους και δεν πιστεύουν εύκολα στα λεγόμενα των δήθεν αστυνομικών.

Επιχείρηση στην πολυκατοικία

Η Αστυνομία ενημερώθηκε έγκαιρα γι αυτή την ρίψη των χρημάτων από ψηλά-το επιδιώκουν οι δράστες για να μην έρχονται σε επαφή με τα θύματα και συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω- και έστησε επιχείρηση κοντά στην πολυκατοικία, όπου θα προσέγγιζε η 59χρονη εισπράκτορας για να παραλάβει τη σακούλα με τα μετρητά, πετυχαίνοντας τη σύλληψή της.

Συστήθηκε σαν αστυνομικός

Περιγράφοντας τα γεγονότα η Αστυνομία, αναφέρει ότι “άγνωστος δράστης, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με ηλικιωμένη ημεδαπή, που διαμένει στην Πάτρα και προσποιούμενος τον αστυνομικό, της είπε ότι ο γιος της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, με θύμα ένα παιδί και της ζήτησε 20.000 ευρώ, για να μην φυλακιστεί.

Στην συνέχεια, η παθούσα έριξε από το μπαλκόνι της οικίας της μια σακούλα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η 59χρονη δράστιδα, που ανέμενε κάτω από το μπαλκόνι”. Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Πατρών βρήκαν και κατάσχεσαν όλο το κλεμμένο χρηματικό ποσό, το οποίο και απέδωσαν στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Συλλαμβάνονται μόνο οι “εισπράκτορες”

Το ζήτημα, όμως, ότι συλλαμβάνονται ουσιαστικά μόνο τα εκτελεστικά όργανα αυτών των συμμοριών ενώ οι εγκέφαλοι που κινούν τα νήματα, βρίσκονται ασφαλείς στη Βουλγαρία κυρίως καθώς πολλές φορές ούτε οι “εισπράκτορες” τους γνωρίζουν. Για του λόγου το αληθές, τον περασμένο Οκτώβριο συνελήφθη στην ίδια πόλη μια 37χρονη από τη Βουλγαρία η οποία είχε αναλάβει έναντι μικρής αμοιβής από το κύκλωμα, την είσπραξη των χρημάτων από τα θύματα.

Παρίσταναν τους χειρουργούς

Τότε, εγκέφαλος παρόμοιου κυκλώματος, ίσως και του ίδιου, εμφανιζόταν τηλεφωνικά σαν γιατρός-χειρουργός και τρομοκρατούσε τα θύματα ότι στενός συγγενής τους είχε τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης για την οποία απαιτούνταν χρήματα για αγορά αναλώσιμων υλικών!

Η 37χρονη, που συνελήφθη τότε, παραλάμβανε τις σακούλες με τα χρήματα από τους… κάδους των σκουπιδιών (!), όπου τις είχαν πετάξει(!) τα θύματα μαζί με τις οικονομίες τους, δήθεν για να χειρουργηθεί ο στενός συγγενής τους, ο οποίος, κατά τα άλλα  έχαιρε άκρας υγείας!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάτη, Νέο, Πάτρα – Έπιασαν, “εισπράκτορα”, “εγκεφάλους”,apati, neo, patra – epiasan, “eispraktora”, “egkefalous”