Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η μέρα που διαλύθηκαν… όλα τα υδραυλικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Στην εποχή του κορονοϊού, μια ημέρα ήταν πολύ… ιδιαίτερη σε ό,τι αφορά τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών και την παραβίαση του μέτρου, που έχει ληφθεί με τον περιορισμό της κυκλοφορίας, για να περιοριστεί, ακριβώς και ο εφιάλτης του ιού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την Παρασκευή, λοιπόν, συνέβη κάτι ταυτόχρονο, εκτός των ορίων της Αθήνας! Διαλύθηκαν, λέει, όλα τα υδραυλικά στα εξοχικά σπίτια εκτός Αθηνών! Και αμέτρητοι πολίτες, ιδιοκτήτες τους, “έσπαγαν” τα τηλέφωνα στο υφυπουργείο της Πολιτικής Προστασίας για να λάβουν “ειδική άδεια”, να μεταβούν εκεί να τα φτιάξουν και

να σταματήσουν τα νερά… Ήταν ένας ακόμη τρόπος  που βρήκαν πολλοί να… ξεπορτίσουν, αλλά όχι σε κοντινές αποστάσεις για τα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωση, όπως μετάβαση στα σούπερ Μάρκετ, στο φαρμακείο η για βοήθεια σε ηλικιωμένα άτομα, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το αποκάλυψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις περιπτώσεις που μπορεί να επιτρέπεται η κυκλοφορία ακόμη και πέραν των ορισθέντων με το Νομοθετικό Διάταγμα.

Η… δικαιολογία

“Ξέρετε κάτι”, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, “ας μην προσπαθούμε να μπούμε σε μια διαδικασία περιπτωσιολογίας η οποία απομονώνει κάποια πραγματικά δεδομένα. Διότι αυτά τα πραγματικά δεδομένα, πολλές φορές, ο καθένας τα μεταφράζει ανάλογα με τη δική του εσωτερική δικαιολογία. Έχω πει από την πρώτη στιγμή όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Και δεν λέω, προς Θεού, για μια μονογονεϊκή οικογένεια. Αλλά νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε αυτό που παρατηρήσαμε το Σαββατοκύριακο. Υπήρχε μια έξαρση σε τηλέφωνα από συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας, σε σχέση με το τι θέλουν να κάνουν.

Ήταν εντυπωσιακό και το λέω έτσι πολύ απλά, ότι την Παρασκευή, το μείζον θέμα ήταν  ότι είχαν παντού διαλυθεί τα υδραυλικά σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών και όλοι έπρεπε να μεταβούν για να τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι όλους να νιώθουν την ανάγκη να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά ξέρετε κάτι; Είναι θέμα ευθύνης για όλους”.

Στην αρχή της απάντησης του ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην ερώτηση, είχε απαντήσει σχετικά με τις κινήσεις μιας μόνης μητέρας.

“Κανείς δεν θα σταματήσει μια μάνα με δυο παιδάκια τη στιγμή που δεν έχει που να τα αφήσει εφόσον πραγματικά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να θέλει να περπατήσει ή οτιδήποτε άλλο”.

Τις ίδιες ώρες, συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι, που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Άλλοι 497 παραβάτες σε 9 ώρες την Κυριακή

Το πρωινό της Κυριακής, από τις 6 π.μ έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 497 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

196 στην Αττική, 57 στα Ιόνια Νησιά, 40 στη Θεσσαλονίκη, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 34 στην Πελοπόννησο,  28 στην Κρήτη, 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 18 στην Ήπειρο,  15 στη Θεσσαλία,13 στην Κεντρική Μακεδονία 8 στο Νότιο Αιγαίο, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

Στους 7.103 οι παραβάτες

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου,  ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.103 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία καταστημάτων-το μέτρο παρατάθηκε-  (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν ακόμη 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων:

Τρία στην Αττική, ένα στην Πελοπόννησο, ένα  στην Κεντρική Μακεδονία, ένα  στην Ήπειρο και ένα  στη Θεσσαλία .

Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου  έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 286 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 296 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα