Αντικαταθλιπτικά: Απλόχερα από τη φύση

Αντικαταθλιπτικά: Η ζωή κατά κανόνα είναι ανηφόρα. Σπάνια είναι ρόδινοι. Έτσι είναι σύνηθες σε πολλές περιόδους της ζωής μας να βιώνουμε τη θλίψη. Από στρες, άγχος ή οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Αρκετός κόσμος βρίσκει καταφύγιο στο φαγητό. Αντιδρώντας δηλαδή σε αυτή την κατάσταση, καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Πρόκειται για το λεγόμενο «συναισθηματικό» φαγητό. Αυτό προσφέρει απλώς μια προσωρινή αίσθηση ανακούφισης. Στην πραγματικότητα όμως δρα αρνητικά στην ψυχική μας ισορροπία. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες τροφές,

οι οποίες λειτουργούν από μόνες τους σαν αντικαταθλιπτικά. Είναι επομένως καλό να τις καταναλώνουμε σε περιόδους στρες.

Καρύδια

Τα καρύδια αποτελούν μια θρεπτική τροφή. Ωφελούν ποικιλοτρόπως τον εγκέφαλό μας ενώ παράλληλα μπορούν να μας χαρίσουν ήρεμο ύπνο. Το βασικό είναι ότι περιέχουν μελατονίνη. Αυτή φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της συγκεκριμένης ορμόνης στο αίμα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτά ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι ιδανικά!

Αβοκάντο

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεταξύ άλλων λουτεΐνη, β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ. Θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στο έντονο στρες. Επιπλέον είναι πλούσιο σε λιπαρά δηλαδή σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα