Άνοιξε η πλατφόρμα – Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Πότε κάνετε αίτηση, αναλυτικά οδηγίες

Άνοιξε η πλατφόρμα – Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (www.tourism4all.gov.gr) άνοιξε τη Δευτέρα και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται με σειρά που θα ρυθμίζεται από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, έως και τις 3 Ιουλίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος που προσφέρει επιδότηση διανυκτερεύσεων θα είναι 250.000.

Η
σειρά υποβολής αιτήσεων έχει ως εξής:Τρίτη 30/06: ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1-2Τετάρτη 01/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 3-4-5Πέμπτη 02/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7Παρασκευή 03/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9«Τουρισμός για όλους»: Η διαδικασία υποβολής αίτησηςΣύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθούν την εξής διαδικασία από τη στιγμή που θα εισέλθουν στην πλατφόρμα:

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet ή τους κωδικούς taxisnet του υπόχρεου υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων αν πρόκειται για οικογένεια, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση για το κριτήριο του ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος αντίστοιχα μελών της οικογένειας.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία της ταχυδρομικής σας διεύθυνσηςΣυμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση)

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό από 67% και άνω θα πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.

Αν από το πιστοποιητικό αναπηρίας που επισυνάπτετε προκύπτει ότι «χρήζετε βοήθειας ετέρου προσώπου» έχετε δικαίωμα να δηλώσετε τα στοιχεία του ατόμου που θα σας συνοδεύσει (ΑΜΚΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) ως ωφελούμενο μέλος ΕΦΟΣΟΝ το άτομο αυτό είναι άλλο από τον/την σύζυγο.

Στη συνέχεια απαντώντας ΝΑΙ στη σχετική ερώτηση σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσετε τα στοιχεία (ΑΜΚΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) των ωφελουμένων μελών σας (σύζυγο/τέκνο-α) σύμφωνα με οριζόμενα στην Δημόσια πρόσκληση:«Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.

Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος κατά την έννοια της παρ. 1 του παρόντος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση του άρθρου 7 της α.π. 9022/16.06.2020 Κ.Υ.Α.., όπως η παρούσα Πρόσκληση ορίζει.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα ωφελούμενα μέλη έχει εν ισχύ πιστοποιητικό αναπηρίας από 67% και άνω θα πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.

8. Αν από το πιστοποιητικό αναπηρίας που επισυνάπτετε προκύπτει ότι το ωφελούμενο μέλος σας «χρήζει βοήθειας ετέρου προσώπου» έχετε δικαίωμα να δηλώσετε τα στοιχεία του ατόμου που θα το συνοδεύσουν (ΑΜΚΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) ως ωφελούμενο μέλος ΕΦΟΣΟΝ το άτομο αυτό είναι άλλο από τον δικαιούχο ή άλλο ωφελούμενο μέλος που δηλώνεται στην αίτηση.

9. Αφού καταχωρήσετε όλα τα ωφελούμενα μέλη σύμφωνα με τα ανωτέρω σας δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω επεξεργασία ή υποβολή της αίτησης.

10. Σε περίπτωση που κάποιο από τους αριθμούς ΑΜΚΑ που έχετε δηλώσει δεν είναι ορθό ή δεν ταυτοποιείται ως μέλος της οικογένειας θα λάβετε σχετικό μήνυμα.11. Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ12. Εμφανίζεται προεπισκόπηση της αίτησης – δήλωσής σας

13. Εφόσον συμφωνείτε και όλα τα στοιχεία είναι ορθά επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, διαφορετικά επιστρέφετε στην επεξεργασία.

14. Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.

15. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

16. Αν η αίτησή σας περιλαμβάνει συνημμένο πιστοποιητικό αναπηρίας θα λάβετε μήνυμα ότι η αίτησή σας θα εξεταστεί από το Υπουργείο Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτούντες/ούσες οφείλουν να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική αίτησή τους τα οριζόμενα από τη Δημόσια Πρόσκληση δικαιολογητικά, άλλως αποκλείονται από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα. Η αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα