Ανοιχτή κονσέρβα: Η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο χρόνος φύλαξης μιας ανοιχτής κονσέρβας στο ψυγείο αποτελεί σημαντικό ερώτημα για τους καταναλωτές καθώς από τη μία αλλοιώνει το προϊόν και από την άλλη αν η ανοιχτή κονσέρβα δεν καταναλωθεί άμεσα θα οδηγηθεί στα σκουπίδια.

H μελέτη των επιστημονικών υπεύθυνων του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές «Food Chemistry», δίνει την απάντηση.

Στη συγκεκριμένη εργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και το

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελετήθηκε η επίδραση του χρόνου φύλαξης στο ψυγείο διαφόρων ανοιχτών κονσερβοποιημένων τροφίμων, όπως καλαμπόκι, τόνος, φασόλια και άλλα τρόφιμα. Διαπιστώθηκε ότι από την πρώτη στιγμή ανοίγματος της μεταλλικής συσκευασίας αρχίζει μια σημαντική μετανάστευση μετάλλων από τη συσκευασία προς το τρόφιμο.

Συγκεκριμένα, μέταλλα όπως ο κασσίτερος, ο σίδηρος, το κάδμιο και ο μόλυβδος έχουν μεταναστεύσει προς το τρόφιμο ακόμα και μετά από μόλις έξι ώρες φύλαξης στο ψυγείο. Για να γίνουν όμως επικίνδυνα για την υγεία απαιτείται χρόνος τουλάχιστον μίας ημέρα φύλαξης στο ψυγείο. Επομένως ποτέ μην κρατάτε κονσερβοποιημένα τρόφιμα παραπάνω από μία ημέρες ανοιχτά στο ψυγείο. Για τον λόγο αυτό να επιλέγετε μικρές συσκευασίες και κατά προτίμηση όπου είναι εφικτό σε χάρτινες συσκευασίες.

Το άρθρο Ανοιχτή κονσέρβα: Η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ποσο διατηρειται ο τονος στο ψυγειο, τονος ανοιχτος εκτος μεταλικη συσκευασια
Τυχαία Θέματα