Αγγλία – κορωναϊός: Προπονήσεις με επαφή

Αγγλία – κορωναϊός: Και οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ψήφισαν υπέρ της επιστροφής από σήμερα σε προπονήσεις με φουλ επαφή μεταξύ ποδοσφαιριστών. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την κορυφαία αγγλική κατηγορία στην προσπάθειά επιστροφής στην κανονικότητα. Και της ολοκλήρωσης του προγράμματος του πρωταθλήματος όπως έχει αποφασιστεί. Η επίσημη δήλωση της διοργανώτριας, πάντως, υπενθυμίζει ότι τυπικά οι συζητήσεις είναι ακόμη “σε εξέλιξη”. Και συνεχίζονται ακριβώς για να συμφωνηθεί μια ασφαλής ημερομηνία επιστροφής στην αγωνιστική δραστηριότητα.

“Οι

μέτοχοι της πρέμιερ λιγκ ψήφισαν σήμερα ομόφωνα για να ξαναρχίσουν την προπόνηση με επαφές παικτών, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς την επανεκκίνηση της σεζόν της κατηγορίας, όταν κριθεί υγειονομικώς ασφαλές να συμβεί”. Αυτό ανέφερε η δήλωση και μεταξύ άλλων σημειώνεται: “Οι σύλλογοι μπορούν τώρα να προπονούνται ως ομάδα και με φουλ επαφές. Αν και συνίσταται να ελαχιστοποιούν κάθε περιττή στενή επαφή. Η προτεραιότητα της πρέμιερ λιγκ είναι η υγεία και η ευημερία όλων των συμμετεχόντων στο παιχνίδι. Υπάρχουν αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα για να διασφαλιστεί ότι τα προπονητήρια είναι όσο ασφαλέστερα γίνεται. Οι παίκτες και το προσωπικό των κλαμπ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης της COVID-19 δισεβδομαδιαία”.

Αγγλία – κορωναϊός: “Τρέμουν” τα αρνητικά τεστ

Ο 22χρονος ασυμπτωματικός γκολκίπερ της Μπόρνμουθ, ο Ααρον Ράμσντεϊλ αρχικά είχε υποβληθεί σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Όμως ήρθε θετικό τεστ μερικές ημέρες αργότερα και προβλημάτισε έντονα για την αξιοπιστία των ελέγχων. Και προέκυψαν ερωτηματικά για την ασφάλεια που διακυβεύεται.

“Φαντάζομαι ότι υπάρχει άγχος μεταξύ των παικτών για τέτοια σφάλματα των τεστ”, σχολίασε ο μάνατζερ της ομάδας Εντι Χάουι. “Δεν υπήρχε κανένα θετικό τεστ στην ομάδα μας κατά τα πρώτα στάδια και ήμασταν άνετοι. Αλλά μόλις εμφανίστηκε ένα θετικό τεστ, όλα άλλαξαν. Στην ψυχολογία, στη νοοτροπία όλων. Ξαφνικά όλοι αισθάνονται ευάλωτοι, όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι σοβαρό και πραγματικό, είμαστε ευάλωτοι. Αυτό μας συγκλονίζει. Περιμένουμε τώρα τα επόμενα τεστ για να δούμε αν κάποιος άλλος που ήλθε σε επαφή με τον παίκτη έχει θέμα” κατέληξε ο έμπειρος μάνατζερ.

Ο Ράμσντεϊλ της Μπόρνμουθ

Δείτε ακόμηΑνακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή στη δράση η Σούπερ ΛιγκΜεγάλες μάχες και σήμερα στη ΓερμανίαΚερδισμένες Βόλφσμπουργκ, Βέρντερ, για τη δεύτερη θέση η Λειψία
Keywords
Τυχαία Θέματα