Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε ως τώρα: Τι να μην κάνετε για να πέφτουν ένα- ένα τα κιλά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χρόνια τώρα γνωρίζουμε, πως για να χάσουμε κιλά, οφείλουμε να τηρούμε πιστά την δίαιτα. Κι όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα του Nature International Journal of Obesity, άνθρωποι που έκοψαν τη δίαιτά τους αρκετές φορές, κάνοντας ένα διάλειμμα, έχασαν πολλά περισσότερα κιλά από ανθρώπους που κάνανε δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σταματημό.

Η έρευνα απέδειξε πως τα άτομα με τις δίαιτες με διαλείμματα, κατάφεραν

να παραμείνουν αδύνατοι χωρίς να πάρουν τα κιλά που είχαν χάσει, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 51 παχύσαρκοι άνδρες ηλικίας 25-54 οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η μια ομάδα ακολούθησε μια πολύ αυστηρή δίαιτα μειώνοντας τις ημερήσιες θερμίδες τους κατά 1/3 για 3μιση μήνες και μια ομάδα που ακολούθησε την ίδια δίαιτα αλλά την σταμάταγε κάθε 2 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν εντυπωσιακό και μας έκανε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με όλα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα για τις αυστηρές δίαιτες. Τα άτομα που έκαναν δίαιτα με διαλείμματα έχασαν κατά 47% περισσότερο βάρος από αυτούς που ακολούθησαν αυστηρή δίαιτα.

Αν λοιπόν, έχετε παρατηρήσει πως δεν χάνετε εύκολα βάρος ή πως με το που τελειώνετε μια δίαιτα συνήθως παίρνετε πίσω όλα τα χαμένα κιλά δοκιμάστε να κάνετε μια διαλειμματική δίαιτα.

Φροντίστε κάθε 2 εβδομάδες να διακόπτετε τη δίαιτά σας για 1-2 μέρες συνεχίζοντας αμέσως μετά το διατροφικό σας πλάνο.

Το άρθρο Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε ως τώρα: Τι να μην κάνετε για να πέφτουν ένα- ένα τα κιλά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα