Αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης

Έμφαση σε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Γ.Γ.Δ.Ε..

Σκοπός των αλλαγών σύμφωνα με την υπουργό θα πρέπει να είναι η απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Γ.Γ.Δ.Ε. στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου βρέθηκαν η διοικητική αναδιοργάνωση και η αναμόρφωση της Φορολογικής Διοίκησης και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η οικονομική κρίση βρήκε την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση αθωράκιστη και η «ανάγκη για σοβαρές και εκτεταμένες αλλαγές στη νομοθεσία, στις δομές και στις διαδικασίες ήταν επιτακτική».

Πρόσθεσε δε πως: «Παθογένειες ετών έπρεπε να θεραπευτούν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Οι ανατροπές σε σύντομα χρονικά διαστήματα είναι υποχρεωτικά βίαιες και γεννούν αντιδράσεις σχετικά με την σκοπιμότητα και την ορθότητά τους».

Keywords