Αλαβάνος για ΣΥΡΙΖΑ: “Κανείς δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά”

Αλαβάνος για ΣΥΡΙΖΑ: Δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος. Ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από τις καταγγελίες Καλογρίτσα και τις ηχογραφημένες συνομιλίες Μιωνή – Παππά, ο κ. Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στον Θέμα 104,6 ανέφερε: “Σε σχέση με αυτήν την υπόθεση, η οποία φαίνεται να είναι σοβαρή, πιστεύω ότι

πρέπει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές και σε περίπτωση που όντως είναι μια σοβαρή υπόθεση, στην οποία έχουμε από πολιτικά πρόσωπα, παράνομες συναλλαγές, η Βουλή πρέπει να πάρει την απόφασή της, τι θα κάνει με τους υπευθύνους”.

“Εμένα πραγματικά με απασχολεί το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα θέματα, τα οποία δεν μπορεί κανείς να τα αγνοήσει, δεν μπορεί να σιωπήσει, δεν μπορεί να κάνει την πάπια και πολύ σοβαρά θέματα που είναι ανοιχτά μπροστά στη χώρα μας, ειδικά το θέμα της οικονομικής της ανάκαμψης μετά την πολύ βαριά επίπτωση που έχει ο κορονοϊός, ότι ουσιαστικά αυτά τα θέματα ας πούμε καλύπτουν όλη την επικαιρότητα”.

“Δεν μπορώ να πω εγώ ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ”

“Να σας πω ένα λάθος που πιστεύω ότι κάνετε όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι χωρίς σχεδόν εξαίρεση, δηλαδή μιλάτε για πιο δεξιά και πιο αριστερά παίρνοντας ως στοιχείο που προσδιορίζει που βρίσκεται γεωγραφικά την καταγωγή της. Για μένα, εγώ δεν μπορώ να πω, ας πούμε, βλέποντας την τελευταία πενταετία τις πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο ως αντιπολίτευση, γιατί ο καθένας από τους δύο μπορείς ως αντιπολίτευση να λες ό,τι θέλεις, αλλά ως κυβερνήσεις, δεν μπορώ να πω εγώ ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Δεν μπορώ να το πω αυτό, όταν θυμάμαι, ας πούμε, ότι εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στιγμή, που τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ευτυχώς η ΝΔ, να γίνονται δημοψηφίσματα στη χώρα μας, να τα έχει ο ίδιος προκαλέσει ως κυβέρνηση τα δημοψηφίσματα και μετά να εφαρμόζει την εντελώς αντίθετη απόφαση από αυτήν που επέλεξε ο ελληνικός λαός και να επιβάλλονται μια σειρά μέτρα, τα οποία ήταν πάρα πολύ βαριά”. Και συμπλήρωσε: “ο καθένας προσδιορίζεται από αυτό, το οποίο κάνει, από την πολιτική του και μάλιστα από τη στιγμή που είναι κυβέρνηση και δεν είναι απλώς λόγια, γιατί λόγια λέμε όλοι εύκολα, ας πούμε, και υποσχέσεις, αλλά που έχουμε τα δεδομένα”.

Κανείς αντίπαλος της Αριστεράς δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά, όσο έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε: “Ξέρετε μερικές φορές το πλήγμα δεν έρχεται από τον αντίπαλό σου ή από το γείτονα σου, το πλήγμα στο σπίτι σου έρχεται μέσα από το σπίτι σου. Καταλάβατε; Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό που έκανε. Κανείς αντίπαλος της Αριστεράς ακόμη και φτάνοντας μέχρι την περίπτωση του Εμφυλίου πολέμου δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά, όσο έχει γίνει από το ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω όμως, η Αριστερά, δεν είναι για μένα, πρόσωπα, ούτε είναι σχήματα, είτε είναι σφραγίδες. Για μένα η Αριστερά είναι κάποιες αξίες ας το πούμε κοινωνικές, οικονομικές, οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα χάσουν τη δυναμική τους”.

Και συνέχισε: “Ξαναλέω, τα κόμματα δυστυχώς – και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και πολλά κόμματα που προέρχονται από την Αριστερά – γίνονται ένας κύκλος συμφερόντων, προσπαθούν να τς προωθήσουν όλα αυτά τα συμφέροντα και από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες αυτές οι διαπλοκές, οι πράξεις οι οποίες δεν είναι αποδεκτές, ας το πούμε, από τις συνθήκες που θα πρέπει να λειτουργεί η πολιτική ζωή και φτάνουμε μέχρι τις ενδεχόμενες, εντελώς παράνομες συναλλαγές, οι οποίες απαιτούν και μια ποινική έρευνα”.

Δείτε ακόμηΑλαβάνος για Καμμένο: “Σα να βλέπουμε Καραγκιόζη – Η απόλυτη πολιτική παρακμή” (vid)
Keywords
Τυχαία Θέματα