Άλαν Πάρκερ πέθανε: Έφυγε από τη ζωή, ο διάσημος σκηνοθέτης

Άλαν Πάρκερ πέθανε: Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 76 ετών, ο Βρετανός κινηματογραφιστής ‘Αλαν Πάρκερ, έπειτα από μακρά ασθένεια, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Πάρκερ σκηνοθέτησε ταινίες που ποικίλλουν, όπως η κωμωδία μιούζικαλ “Ανήλικοι ριφιφίδες” (Μπάγκσι Μαλόουν), η οποία εκτυλίσσεται μέσα σε έναν κόσμο από γκάγκστερ όπου παιδιά είναι οπλισμένα με πιστόλια σκοποβολής, και το “Εξπρές του μεσονυχτίου”, ένα δράμα που εκτυλίσσεται σε φυλακή.

Ο Πάρκερ, σκηνοθέτησε επίσης τις ταινίες “Στον πυρετό της δόξας”, “Εβίτα”,

“Ο Μισισιπής καίγεται”, “Οι Ροκάδες του Δουβλίνου” (The Commitments) και άλλα πετυχημένα φιλμ. Ο σκηνοθέτης υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ο ίδιος, ενώ έχει λάβει αρκετά βραβεία για το έργο του. Οι μεγάλου μήκους ταινίες του έχουν κερδίσει 19 βραβεία BAFTA, 10 Χρυσές Σφαίρες και 10 Όσκαρ.

«Ο Άλαν Πάρκερ, ήταν χαμαιλέοντας»

Ήταν παντρεμένος με τη Λίζα Μοράν-Πάρκερ με την οποία, είχε αποκτήσει πέντε παιδιά και είχε επτά εγγόνια. «Ο Άλαν Πάρκερ, ήταν χαμαιλέοντας», έγραψε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Twitter και πρόσθεσε: «Το έργο του μας διασκεδάζει, μας συνδέει και μας έδωσε μια τόσο έντονη αίσθηση χρόνου και τόπου. Ένα εξαιρετικό ταλέντο, που θα λείψει πολύ».

Ο συνθέτης της «Εβίτα», Άντριου Λόιντ Βέμπερ έγραψε ότι λυπήθηκε πολύ από τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του και «ενός από τους λίγους σκηνοθέτες που κατανοούσαν πραγματικά τα μιούζικαλ στη μεγάλη οθόνη». Ο Parker έλαβε επίσης τον τίτλο του Διοικητή του άριστου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) το 1995 και στη συνέχεια χειροτονήθηκε ιππότης το 2002. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Directors Guild of Great Britain, ιδρυτής του Συμβουλίου Κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου, και πρόεδρος του BFI από το 1998 έως το 1999.

Δείτε ακόμη«Αγριες Μέλισσες»: Ποιοι ηθοποιοί φεύγουν από το Διαφάνι“Στα γηροκομεία, είναι άνθρωποι που έκαναν παιδιά” – Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποκάλυψε τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέΒικτόρια Χίσλοπ: Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά, την ιστορία και τους ανθρώπους της Ελλάδας
Keywords
Τυχαία Θέματα