«Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα!»: Πολιορκούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι Κρητικοί – Ένταση με την αστυνομία (photos)

Τα…όργανα άρχισαν με τους αγρότες να αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πρωτεύουσα δίνοντας μια ιδέα για το τι θα επακολουθήσει.

Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να ανέβουν στο υπουργείο και να συναντηθούν με τον υπουργό.

Στο κτήριο

όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση.

Με πανό στα οποία έγραφαν «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» οι αγρότες από τα Χανιά και το Ηράκλειο έφτασαν τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα.

«Μας πήραν τα όπλα μας, τα τρακτέρ μας», λένε οι αγρότες από την Κρήτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή. «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, πρέπει να καταλάβουν, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται από μια καρέκλα», λένε.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη βρίσκονται εκεί. Εκεί θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα