Αγωγή στη Φαίη Σκορδά από τον Θανάση Καρατσιώλη- Το απίστευτο ποσό που ζητάει

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης, μετά από ανάρτησή του στο Facebook για τις γυναίκες με τα παραπάνω κιλά που δεν έπρεπε να εμφανίζονται με μαγιό στην παραλία, είχε γίνει θέμα συζήτησης σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Μια από αυτές ήταν και το Πρωινό και η Φαίη Σκορδά. «Καμία, μα καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έπρεπε να

εμπιστευτεί τον ίδιο και το γραφείο στο οποίο εργάζεται» είχε αναφέρει τότε στον τηλεοπτικό αέρα η παρουσιάστρια.

Αυτό έκανε έξαλλο τον δικηγόρο και κατέθεσε αγωγή εναντίον της και της ζητά το ποσό που ανέρχεται στα 170.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος ανέφερε στην espresso: «Η βασική γραμμή στην αγωγή που κατέθεσα είναι ότι είναι απολύτως σεβαστό και μάλιστα επιβάλλεται να ασκείται κριτική από τους δημοσιογράφους. Όμως δεν είναι δυνατόν από μια ανάρτηση που έκανα στο Facebook να με χαρακτηρίζουν “δικηγοράκο”, να λένε ότι δεν είμαι καλός στο δουλειά μου ή ότι δεν έχω πελατεία και μάλιστα να συμβουλεύουν το τηλεοπτικό κοινό από μια εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης να μην πάνε στο γραφείο μου, γιατί εφόσον είπε αυτό δεν είναι σωστός δικηγόρος. Η κυρία Σκορδά που είναι τόσο έμπειρη παρουσιάστρια δεν είναι σωστό να λέει τέτοια πράγματα. Με δίκασε και με καταδίκασε ερήμην μου, χωρίς να υπάρξει αντίλογος»!

Η αγωγή του δικηγόρου:

«Σήμερα μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου μου και καλού φίλου και συνεργάτη μου εξ Αθηνών, Ιωάννη Καλαΐτζίδη, αγωγή εναντίον Σοφίας Σκορδά και του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για τα όσα προσβλητικά και υβριστικά κατ’ εμέ ειπώθηκαν προ εξαμήνου περίπου στην πρωινή εκπομπή της κυρίας Σοφίας Σκορδά με τίτλο «Το πρωινό» την 13η Ιουνίου 2017.

Έφτασε η ώρα λοιπόν που θα κρίνει η ελληνική Δικαιοσύνη, η μόνη αρμόδια εν τέλεια ποια είναι τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και αν δύναται ο κάθε παρουσιαστής και το επιτελείο αυτού να αναφέρονται ελαφρά τη καρδία και χωρίς την παραμικρή συστολή με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο ενός απλού πολίτη, ενός απλού δικηγόρου και εν προκειμένω εμού του ιδίου, επειδή διεφώνησαν με μία γενικόλογη και χιουμοριστική μου ανάρτηση στο προσωπικό μου ιστολόγιο, στον δημοφιλή κοινωνικό ιστότοπο του Facebook.

Όπως δεσμεύτηκα τότε έτσι έπραξα τώρα και κατέθεσα στο χρονικό πλαίσιο που ορίζει ο νόμος αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να λάβω ως αποζημίωση ένα εύλογο κατά την κρίση μου χρηματικό ποσό, καθότι θεωρώ ότι υπέστην απρόκλητα τεράστια επαγγελματική και ηθική βλάβη από την άκρως προσβλητική και επιθετική προς το πρόσωπό μου επίδικη εκπομπή των εναγομένων, κυρίας Σοφίας Σκορδά και του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Για το τέλος θέλω να επαναλάβω την δέσμευσή μου για καθολική απόδοση του ποσού που θα εκδικαστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Το άρθρο Αγωγή στη Φαίη Σκορδά από τον Θανάση Καρατσιώλη- Το απίστευτο ποσό που ζητάει εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα