Αγιασμός Μητσοτάκης: Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου

Αγιασμός Μητσοτάκης: Στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τέλεση του αγιασμού. Εκεί τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το σχολείο. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς ενώ στη συνέχεια απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο Γαλάτσι για να γιορτάσω μαζί σας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μίας χρονιάς που θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά και σε 5.500 νηπιαγωγεία της χώρας, με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».

Η άφιξη
του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 7ο δημοτικό ΓαλατσίουΑγιασμός Μητσοτάκης: “Είναι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια – Να χαίρεστε τις εμπειρίες του σχολείου”

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρωτάκια του δημοτικού και στα παιδιά του νηπιαγωγείου. «Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους και να ακούτε τους γονείς σας». Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το πολύ δύσκολο έργο τους και σημείωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί η Πολιτεία για την ενίσχυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε μια ελιά στο σχολείο από χώμα κομποστοποίησης, ενώ τα παιδιά τού έκαναν δώρο έναν βασιλικό. Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου ΜητσοτάκηΑγιασμός: Σε Λέρο και Κάλυμνο η υπ. Παιδείας

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου. Συγκεκριμένα, αρχικά παραβρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων της Λέρου και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κάλυμνο, για τον αγιασμό άλλων δύο σχολείων. Από τη Λέρο, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «Η Πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σας. Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, δίπλα στο σχολείο συνολικά».

Εν συνεχεία, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στους μαθητές είπε: «Τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Θα μάθετε πολλά, θα κάνετε πολύ καλούς φίλους. Σας ζηλεύω λίγο, θα ήθελα να είμαι στη θέση σας», ενώ στιγμές αργότερα απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες τόνισε ότι «η Πολιτεία θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για να σας στηρίξει».

Αγιασμός: Πού παρέστησαν άλλοι πολιτικοί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος  παρέστη στις 09:30 στην τελετή αγιασμού του 170ου και το 108ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καθώς και του 90ου και 108ου Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια. Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παρέστη στον αγιασμό του 90ου Νηπιαγωγείου και του 170ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας παραβρέθηκε στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα