Αυστραλία κορονοϊός: Σε μερικό λοκ ντάουν προχωρά η Βικτώρια

Αυστραλία κορονοϊός: H δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτώρια, θα κλείσει τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, θα περιορίσει την κατασκευαστική δραστηριότητα και θα περικόψει την βιομηχανική παραγωγή γύρω από την πόλη της Μελβούρνης, προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πολιτείας. Χθες η πολιτεία της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και να ενισχύσει τα απαγορευτικά μέτρα για την κυκλοφορία

των πολιτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους, ωστόσο, δήλωσε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Η Βικτόρια καταγράφει ημερησίως πολλές εκατοντάδες νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν στην Βικτόρια 13 θάνατοι και 429 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Συνολικά τα ενεργά κρούσματα στην πολιτεία είναι 6.500, ενώ σε ολόκληρη την Αυστραλία, που έχει πληθυσμό 25 εκατομμύρια κατοίκους, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 18.000 και οι νεκροί σε 221.

Αυστραλία: Άδεια πανδημίας μετ΄αποδοχών στους εργαζόμενους που θα υποχρεωθούν εκ νέου να μπουν σε καραντίνα

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, η Αυστραλία θα χορηγεί άδεια μετ΄αποδοχών λόγω πανδημίας στους εργαζόμενους των οποίων η αναρρωτική άδεια τελείωσε, αλλά οι οποίοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα επειδή τους δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 907 ευρώ για μια άδεια πανδημίας δύο εβδομάδων.

Δείτε ακόμηΟ Έλον Μασκ ισχυρίζεται ότι τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι – Η Αίγυπτος τον καλεί να τον πείσει για το αντίθετοΚορονοϊός: Ασταμάτητη η πανδημία σε όλο τον πλανήτηΙστορικές στιγμές – Η στιγμή που οι αστροναύτες της SpaceX φτάνουν στη γη (vids)
Keywords
Τυχαία Θέματα