Αφέθηκαν ελεύθεροι 65 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν-Αντιδρούν οι ΗΠΑ

Αφήνουν τα κελιά τους στη φυλακή Μπαγκράμ του Αφγανιστάν 65 μαχητές Ταλιμπάν, κάτι που δεν υποδέχθηκαν με καλό μάτι οι ΗΠΑ. «Η αφγανική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη αυτής της απόφασης. Παρακαλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που απελευθερώθηκαν δεν θα διαπράξουν νέες βίαιες ή τρομοκρατικές πράξεις», δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Καμπούλ.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν αφήνει τους κρατούμενους ελεύθερους λόγω μη επαρκών στοιχείων εναντίον τους. Ωστόσο,

για τις ΗΠΑ είναι επικίνδυνα άτομα που συνδέονται ευθέως με φονικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτών της νατοϊκής δύναμης και μελών των εθνικών αφγανικών δυνάμεων.

Πριν από λίγες ημέρες, οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έπειτα από τις αμερικανικές διαμαρτυρίες, οι φάκελοι των κρατουμένων αυτών επανεξετάσθηκαν και εγκρίθηκε η απελευθέρωση των 65 από τους 72.

Η απελευθέρωση των 65 αποτελεί οπισθοδρόμηση για το κράτος δικαίου στο Αφγανιστάν και πηγή δικαιολογημένης ανησυχίας για τις αφγανικές και διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας που μάχονται κατά των Ταλιμπάν, είχε δηλώσει αμερικανική στρατιωτική πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα