Άδωνις – Τσίπρας: Η χειραψία στο Προεδρικό, προκάλεσε γκρίνιες

Άδωνις – Τσίπρας: Μπορεί χθες το βράδυ να περίσσευαν τα χαμόγελα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ και να ήταν μια ευκαιρία, σε μια πιο χαλαρή διάθεση, να συνομιλήσουν μεταξύ τους οι παρευρισκόμενοι, ωστόσο όπως φαίνεται σήμερα άρχισε η γκρίνια. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, παραμερίζοντας τις πολιτικές διαφορές τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είχαν μια θερμή χειραψία και συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Όπως φαίνεται ωστόσο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν όλα τα στελέχη του κόμματος με «καλό μάτι» την επίδειξη πολιτικού πολιτισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη περί «φασιστικών τακτικών», αναφορικά με τη στάση που τηρούν Πολάκης-Τζανακόπουλος στο ζήτημα εξαίρεσής τους από την επιτροπή της Novartis: «Ειλικρινά, θέλετε να σχολιάσω τον Γεωργιάδη; Ο Γεωργιάδης λέει ότι χρησιμοποιούμε φασιστικές τακτικές; Αν υπάρχει κάποιος που έχει επαφή, σχέση με ακροδεξιούς και παραμένει ακροδεξιός και ιδεολογικά συγγενής με τη ΝΔ, αυτός είναι ο Γεωργιάδης».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφο ότι χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλούσε για αρκετή ώρα με τον «ακροδεξιό» Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: «Αν είπαν δυο κουβέντες, αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πολιτική σοβαρότητα στον Άδωνι. Αν ρωτήσετε και τον Αλέξη Τσίπρα, ακροδεξιό θα τον πει». Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λίγη ώρα αργότερα ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το συγκεκριμένο απόσπασμα από την εκπομπή, σχολιάζοντας «Φανταστικό».

Φανταστικό pic.twitter.com/qOVr4ephLh

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 12, 2019

Άδωνις – Τσίπρας: Ο υπουργός μίλησε και στο ραδιόφωνο

Μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha 98.9 και ερωτηθείς για το επίσημο δείπνο και για το “πηγαδάκι” με τον Αλέξη Τσίπρα για το οποίο δέχθηκε κριτική στο Twitter, ο ίδιος απάντησε: “Μου κάνει εντύπωση η έκταση που έχουν πάρει οι φωτογραφίες. Ήμαστε στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Σι Τζινπίνγκ και τα έφερε έτσι το πρωτόκολλο να είμαι δίπλα στον Τσίπρα. Τί περιμένατε να πιαστούμε στα χέρια; Να βριστούμε για τον Πολάκη; Να γίνουμε ρεζίλι και στους Κινέζους; Θεωρώ πολύ σωστό που ο κ. Τσίπρας ήταν παρών χθες και είχαμε μια πολιτισμένη και σωστή συμπεριφορά”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν μεταφέρω τις ιδιωτικές μου συζητήσεις στο ραδιόφωνο, δεν το συνηθίζω”, απάντησε σχετικά με το τι συζήτησαν οι δυο τους. “Είχαμε όλοι μια πολιτισμένη συμπεριφορά. Είναι καλό να βλέπουν πως παρά την πολιτική ένταση που διαβάζουν στις εφημερίδες, υπάρχει μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα και μια σταθερότητα, κάτι που είναι σημαντικό για τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν”, συνέχισε ο υπουργός.

Οι δηλώσεις στο 12.42 του παρακάτω βίντεο:
Keywords
Τυχαία Θέματα