ΑΔΕΔΥ: Σταση εργασίας στις 8 Μαρτίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε στάση απεργίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τη 13:00 το μεσημέρι εως τη λήξη.

Η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας

στο Δημόσιο στις 8 Μαρτίου, από τη 1:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη 1:30 μ.μ. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή και για να διεκδικηθούν λύσεις ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευσή τους.

Η ΑΔΕΔΥ και η Ημέρα της Γυναίκας

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι για να υπερασπίσει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες εργαζόμενους, διεκδικεί δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, πραγματική δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία, παροχή παιδικών κατασκηνώσεων, προστασία της μητρότητας, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αναφέρει:

Η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η βία κατά των γυναικών συνεχίζονται αυξανόμενες, σε όλο τον πλανήτη, με την κρίση να βαραίνει τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ακόμα περισσότερο.

Τα τραγικά γεγονότα σε Ρόδο και Κέρκυρα, με τη βία φίλων και συγγενών να αφαιρεί τη ζωή από δυο νέα κορίτσια, φέρνει στην επιφάνεια ξανά το άλυτο ζήτημα της θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Στην «προηγμένη» εποχή μας δολοφονούνται γυναίκες επειδή είναι γυναίκες τραυματίζονται ή/και πεθαίνουν τα παιδιά τους γιατί είναι εργαζόμενες και δεν έχουν πού να τα αφήσουν, μπαίνουν «διλήμματα» σε έγκυες ανάμεσα στο παιδί και τη δουλειά, γυναίκες αναλαμβάνουν τη φροντίδα παιδιών, γονιών, ανέργων της οικογένειας, χωρίς δημόσιες υποστηρικτικές δομές.

Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις, ολοήμερο σχολείο, μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, δομές υγείας και αποκατάστασης, ψυχολογική υποστήριξη, είναι ελλείψεις που καλύπτουν οι γυναίκες. (…).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη 2019:

Καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Το άρθρο ΑΔΕΔΥ: Σταση εργασίας στις 8 Μαρτίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα