Α. Τσίπρας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει εις βάρος των πολιτών μας»(video-photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας», υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Φιλλύρα της Ροδόπης.

«Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες με ίδια δικαιώματα, ίσοι απέναντι στο νόμο, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες της Θράκης πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους πολίτες των υπόλοιπων

περιοχών.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου κατήγγειλε τη συμπεριφορά όσων «χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους, να χωρίζουν τους πολίτες σε μειονότητες και πλειονότητες και να μιλούν για τις διαφορές ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς».
«Ξέρω, ότι ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που επιχαίρουν να λένε ότι οι διαφορές μας είναι αυτές που πρέπει να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν. Χαίρονται, να μιλούν, πολλές φορές στα όρια του μίσους, και να χωρίζουν τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τον Θεό που πιστεύουν, σε πλειονότητες και μειονότητες. Να μιλούν για τις διαφορές, ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο εγώ, όσο και η κυβέρνησή μου, θα αγωνιστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε αυτές τις λογικές που διχάζουν. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας, εκμεταλλευόμενη πολλές φορές λάθη και παραλείψεις της ίδιας της πολιτείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα ο Α. Τσίπρας είπε ότι: «υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που κομπάζουν ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο οι προοδευτικές ιδέες ηττώνται» και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η ειρηνική συμβίωση δεν μπορούν να ηττηθούν ποτέ».
Ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι η Θράκη είναι από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη να μεταβληθεί αυτή η αρνητική πρωτιά.

«Το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φροντίσει, ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα σε ποιο θεό πιστεύουν¨, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους 635 μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου στην Ξάνθη. Ο Α. Τσίπρας έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μαθητές και τους καθηγητές.

«Επισκέπτομαι και μιλώ σε έναν δήμο, που, δυστυχώς, έχει μία αρνητική πρωτιά. Είναι ένας από τους πιο φτωχούς δήμους της Ευρώπης. Για να το αλλάξουμε αυτό πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουμε κίνητρα για την παραγωγή, την καπνοπαραγωγή, την κτηνοτροφία, για να μπορέσει η ανάπτυξη που προβλέπουν όλοι για το 2017 κοντά στο 3%, να εξειδικευτεί και χωρικά εκεί που η χώρα και η κοινωνία έχει μεγαλύτερη ανάγκη» σημείωσε.

Στις 14:45 είχε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 18:30 ο Α. Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο Α. Τσίπρας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει εις βάρος των πολιτών μας»(video-photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα