Viral: Το αντίο ενός άντρα σε «μια ιδιαίτερη αδερφή»

Η νεκρολογία ενός άνδρα από την Καλιφόρνια για την αδερφή του, η οποία γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, άγγιξε τις καρδιές χιλιάδων στα social media και έγινε viral. Στο αφιέρωμα των 189 λέξεων, ο 64χρονος Έρικ Σίντοου, σημείωσε πως η αδερφή του, η 61χρονη Κάρεν, μπορούσε να πει μόνο τρεις λέξεις: «Mum» (Μαμά), «piano» και «Donalds» από τα McDonalds, που ήταν το αγαπημένο της μέρος για φαγητό, αλλά, όπως σημειώνει «δεν είχε ποτέ θέλω ή αμφιβολίες». Ονόμασε την νεκρολογία

του «Μια ιδιαίτερη αδερφή» και την δημοσίευε στους Los Angeles Times στις 18 Σεπτεμβρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά το θάνατό της από καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια. Έγραψε επίσης, πως τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, δυσκολεύονταν να συναντηθούν, αλλά πως μόλις επέστρεψαν στη ρουτίνα τους, πήγαν με ένα ποδήλατο σε μια λίμνη τον Αύγουστο.

«Η Κάρεν είπε ‘μαμά, μαμά’» έγραψε ο Έρικ. Η μητέρα τους είχε πεθάνει τον Μάιο του τρέχοντος έτους. «Την κράτησα και της είπα: ‘Η μαμά δεν είναι πια εδώ’. Η Κάρεν τελείως απροσδόκητα έβαλε το κεφάλι της στον ώμο μου και δάκρυα άρχισαν να κυλούν στα μάγουλά της. Ναι, το είχε καταλάβει» έγραψε. Τελικά, η Κάρεν πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα. «Νομίζω ότι ήθελε πολύ να είναι με τη μαμά» σημείωσε ο Έρικ προσθέτοντας: «Μακάρι να μπορούσα να σε κάνω να γελάσεις άλλη μία φορά. Κι εγώ σε χρειαζόμουν». Και κατέληξε: «Με αγάπη, ο αδερφός σου Έρικ».

A day later, I was still floored by Erik Sydow's obituary for his sister Karen. And I was moved by the response here. I wondered if he'd seen it. So, I called him — and he was stunned by the support. More than anything, he wanted to tell me about Karen: https://t.co/6mGrAkuuSA

— Daniel Miller (@DanielNMiller) September 21, 2021

Αν και σύντομη, το βάρος του φόρου τιμής του Έρικ, συγκίνησε πολλούς

Συγκινημένος όταν το διάβασε ο Ντάνιελ Μίλερ, ένας επιχειρηματικός ρεπόρτερ για τους LA Times, τράβηξε μια φωτογραφία της τυπωμένης νεκρολογίας και την δημοσίευσε στο Twitter. Έκτοτε, έχει μοιραστεί περισσότερες από 30.000 φορές και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 249.000 likes, ενώ την έχουν δει εκατομμύρια φορές. «Εάν το νόημα μιας νεκρολογίας είναι να σε κάνει να νιώσεις πως γνώριζες το άτομο και να μοιραστείς την απώλειά του, τότε το γεγονός πως ο αδερφός της το έκανε με τόσο λίγα λόγια, είναι εκπληκτικό. Τι όμορφο αφιέρωμα» έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Ευχαριστώ που μοιράστηκες την αδερφή σου μαζί μας Έρικ. Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου» πρόσθεσε.

Πολλοί άλλοι που διάβασαν τη νεκρολογία και συγκινήθηκαν, μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες για την φροντίδα των αγαπημένων προσώπων τους με εγκεφαλική παράλυση. «Αυτός είναι ο γιος μου ο Άλεξ» έγραψε ένας χρήστης μαζί με μία φωτογραφία του. «Δεν αντέχω καν να σκεφτώ πώς θα είναι για εκείνον όταν θα φύγω». «Φροντίζω τον Κεν μετά το θάνατο της μαμάς μας πέρυσι. Κάθε πρωί είναι σαν Χριστούγεννα για εκείνον» έγραψε ένας άλλος. «Αυτός είναι ο 25χρονος γιος μου που έχει επίσης εγκεφαλική παράλυση» απάντησε κάποιος ακόμη. «Έχει τρία αδέρφια: δύο ανθρώπους και έναν σκύλο. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και φοβάμαι τη στιγμή που θα φύγουμε ο ένας από τον άλλον» ανέφερε ένας ακόμη.

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Τζεφ Ζαφάρις έγραψε: «ο ανιψιός μου είναι ο πιο ευγενικός, πιο ανιδιοτελής άνθρωπος που γνωρίζω. Έχει επίσης εγκεφαλική παράλυση. Είναι επίσης έξυπνος, βαθιά περίεργος και έχει εξαιρετική μνήμη. Τα αγαπημένα του εστιατόρια είναι αυτά στα Diners, Drive-Ins και Dives. Η Κάρεν φαίνεται πως ήταν υπέροχη, όπως κι αυτός».

Η ιστορία της οικογένειας Σίντοου

Η έκρηξη αγάπης και συμπάθειας από χιλιάδες οδήγησε τον Μίλερ να επισκεφθεί τον Έρικ Σίντοου και να τον ρωτήσει τι σκέφτεται. Στο δικό του άρθρο για τους LA Times, σημείωσε ότι παρόλο που τον άγγιξε η αντίδραση του κόσμου, ο Έρικ εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται περισσότερο να μιλήσει για την αδερφή του. Η Κάρεν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και τα σημάδια της κατάστασή της εμφανίστηκαν μετά την ηλικία των 3 ετών με τους γονείς της να μετακομίζουν στο Γουέστ Χιλς του Λος Άντζελες για να της προσφέρουν καλύτερη ιατρική φροντίδα.

Όπως είπε, της άρεσε να ακούει μουσική και αυτό μπορεί να οδήγησε την αγάπη της για το πιάνο. Ο πατέρας τους εργαζόταν ως μηχανικός λογισμικού και λίγο πριν το θάνατό του το 2007 είχε αφήσει σαφείς οδηγίες στον Έρικ για την φροντίδα της Κάρεν. «Η αδερφή μου ήταν η πρώτη προτεραιότητα του πατέρα μου. Μου άφησε κάποιες οδηγίες πριν πεθάνει. Ήθελε απλά να συνεχίσει να είναι ευτυχισμένη».

Remarkable obituary in today’s paper. pic.twitter.com/UbgbxzwHg6

— Daniel Miller (@DanielNMiller) September 18, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα