To μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο βρίσκεται για λίγες ημέρες το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος στον κόσμο ονόματι TURANOR PlanetSolar, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, την οποία λαμβάνει από φωτοβολταϊκά πάνελ, που έχουν εγκατασταθεί στην μεγαλύτερη επιφάνεια του πλοίου.

Το εντυπωσιακό καταμαράν που βρίσκεται στο λιμάνι της Ζακύνθου έχει μήκος 32 μ. και πλάτος 15 μ. ενώ η συνολική επιφάνεια των φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του καλύπτουν μισό στρέμμα. Επίσης το συγκεκριμμένο πλοίο

κατέχει το ρεκόρ της κατηγορίας του για τον διάπλου του Ατλαντικού. Καθελκύστηκε στα ναυπηγεία του Κιέλου στην Γερμανία τον Μάρτιο του 2011 και στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου ξεκίνησε από το Μονακό με στόχο να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Στην πορεία του πέρασε από το Γιβραλτάρ, διέσχισε τον Ατλαντικό και έφτασε στις Ολλανδικές Αντίλλες για να καταλήξει στο Μαΐάμι. Στην συνέχεια κινήθηκε νότια και τον Ίανουάριο πέρασε τη διώρυγα του Παναμά, βγαίνοντας στον Ειρηνικό, με πρώτη στάση τα νησιά Γκαλαπάγκος.
Απο εκεί έφθασε διαδοχικά στα νησιά Μπόρα Μπόρα, το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, τις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία, την Ντόχα του Κατάρ το Άμπου-Ντάμπι και το Τζιμπουτί. Ακολούθησε ο διάπλους της διώρυγας του Σουέζ και η άφιξη στη Ζάκυνθο, μετά από 31.189 μίλια, μέσα σε 559 ημέρες, με πλήρωμα 6 ατόμων και κόστος κατασκευής και ταξιδιού πάνω από 12 εκατ. Τελικός προορισμός του πλοίου είναι το λιμάνι του Μονακό, προκειμένου να ολοκληρώσει το εγχείρημά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα