To άγνωστο παιχνίδι του Facebook με το μυστικό κωδικό – Που θα το βρείτε και πως παίζεται!

Πόσο καλά πιστεύετε ότι γνωρίζετε το facebook; Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τους εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, έχει ακόμα μερικές άγνωστες και ανεξερεύνητες «περιοχές».

Εδώ και άγνωστο χρονικό διάστημα, στον Messenger του Facebook, ένας χρήστης του δημοφιλούς social medium μπορεί να προκαλέσει έναν άλλον και να παίξει μαζί του, ένα παιχνίδι σκάκι. Αλλά για να το κάνει, πρέπει να γνωρίζει τον μυστικό κωδικό.

Συγκεκριμένα, για να

αρχίσει κανείς ένα νέο παιχνίδι σκάκι, πρέπει απλά να ανοίξει τον Messenger όπως θα έκανε για να στείλει ένα μήνυμα σε έναν φίλο του και να πληκτρολογήσει την εντολή @fbchess play, πατώντας στη συνέχεια enter.

Αμέσως, θα εμφανιστεί ένα παιχνίδι σκάκι. Σε αυτό, ο συνομιλητής (και πλέον, αντίπαλος στο παιχνίδι) θα ξεκινήσει πρώτος, έχοντας τα λευκά πιόνια, ενώ ο χρήστης που έστειλε την “πρόκληση” ακολουθεί με τα μαύρα:

Εδώ ο “κόκκινος” χρήστης έστειλε την πρόσκληση, με αποτέλεσμα ο “πράσινος” να ξεκινά πρώτος με τα λευκά πιόνια.

Πώς μετακινούνται τα πιόνια;. Αυτό γίνεται με απλές εντολές. Αρχικά, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πιόνι αντιστοιχεί σε ένα άλλο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, ως εξής:

K – βασιλιάς
Q – βασίλισσα
B – αξιωματικός
N – άλογο
R – πύργος
P – απλά πιόνια

Η σκακιέρα είναι αριθμημένη (με γράμματα στο πάνω και κάτω μέρος και αριθμούς στα αριστερά και στα δεξιά), οπότε κάθε τετράγωνο έχει έναν “κωδικό” αποτελούμενο από ένα γράμμα και έναν αριθμό. Ο χρήστης που παίζει πρέπει να πληκτρολογήσει @fbschess ακολουθούμενο από το πιόνι που θέλει να μετακινήσει και το τετράγωνο στο οποίο θέλει να το πάει.

Για παράδειγμα, η πρώτη κίνηση του χρήστη με τα λευκά πιόνια μπορεί να είναι @fbchess Pc4. (Σε περίπτωση που η κίνηση μπορεί να γίνει από περισσότερα από ένα πιόνια, το σκάκι θα “ρωτήσει” τον χρήστη ποιο πιόνι να μετακινήσει).

Πηγή: tilestwra

Keywords
Τυχαία Θέματα