Renault Ρωσία: Πάγωσε τις δραστηριότητες της μετά από ένα tweet

Μία ανάρτηση στο twitter συνοδευόμενη από μια δυνατή φωτογραφική σύνθεση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα, καταγγέλλοντας τη στάση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πέτυχε τον στόχο της μέσα σε λίγες ώρες. Και η Renault πάγωσε αμέσως τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

“Τα λάθη πρέπει να έχουν ένα τίμημα” έγραψε ο Ουκρανός υπουργός

“Η Renault

αρνείται να αποχωρήσει από τη Ρωσία. Όχι ότι πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, καθώς η Renault υποστηρίζει έναν βίαιο επιθετικό πόλεμο στην Ευρώπη. Αλλά τα λάθη πρέπει να έχουν ένα τίμημα, ειδικά όταν επαναλαμβάνονται. Καλώ τους πελάτες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να μποϊκοτάρουν τον Όμιλο Renault.

Renault refuses to pull out of Russia. Not that it should surprise anyone when Renault supports a brutal war of aggression in Europe. But mistakes must come with a price, especially when repeated. I call on customers and businesses around the globe to boycott Group Renault. pic.twitter.com/STFeafnCoi

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 23, 2022

Συνόδευσε την καταγγελία του με φωτογραφική σύνθεση

Στη μία φωτογραφία εμφανίζεται ένας επιτυχημένος άνθρωπος που έχει πάθος για τη ζωή, που είναι και το διαφημιστικό σύνθημα της Renault, και στην άλλη, η φωτογραφία είναι ένας άμαχος, θύμα του Πούτιν και το διαφημιστικό σύνθημα έχει μετατραπεί σε καταγγελία, ότι η εταιρεία είναι σπόνσορας του πολέμου του Πούτιν.

Ούτε δυο ώρες αργότερα, ο αντίκτυπος ήταν τόσο μεγάλος που η Renault SA (RENA.PA), η δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στη ρωσική αγορά, δήλωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιό της στη Μόσχα, επαναξιολογώντας τις επιλογές για το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Avtovaz, την μεγαλύτερη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία. Η μετοχή της Renault διαπραγματεύεται από το πρωί της Πέμπτης καταγράφοντας απώλειες στις χρηματαγορές. Η κίνηση έγινε εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τη συνεχιζόμενη παρουσία της γαλλικής εταιρείας στη Ρωσία από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία.

https://twitter.com/renaultgroup/status/1506732669006188544

“Ο Όμιλος Renault υπενθυμίζει ότι εφαρμόζει ήδη τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς κυρώσεις”, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση της Τετάρτης, η πρώτη της για το θέμα από την έναρξη του πολέμου και μάλιστα χωρίς ρητή αναφορά στον πόλεμο.

Σκληρή γλώσσα είχε χρησιμοποιήσει και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την Renault, λέγοντας ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο και ότι μαζί και άλλες γαλλικές εταιρείες (Auchan, Leroy Merlin κ.α), πρέπει να σταματήσει “να χρηματοδοτεί τη δολοφονία παιδιών και γυναικών, για βιασμό”.

Ο Κουλέμπα μετά την ανακοίνωση της Renault περί αλλαγής στάσης έγραψε σε νέο tweet,

“Χαιρετίζω τη δήλωση του ομίλου @renaultgroup για παύση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία. Υπεύθυνη κίνηση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης βάρβαρης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”.

Η Renault αντλεί το 8% των καθαρών κερδών της από τη Ρωσία, σύμφωνα με τη Citibank, κυρίως μέσω του 69% του μεριδίου της στην Avtovaz, η οποία βρίσκεται πίσω από τη μάρκα αυτοκινήτων Lada. Οι ρωσικές δραστηριότητές της το περασμένο έτος αντιπροσώπευαν σχεδόν το 20% του συνολικού όγκου δραστηριοτήτων του ομίλου.

I welcome @renaultgroup’s statement on cessation of industrial activities in Russia. Responsible move against the backdrop of Russia’s ongoing barbaric aggression against Ukraine. https://t.co/8LFGoGz94e

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 23, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα