PS5 χαρακτηριστικά: Πότε θα γίνει η παρουσίαση της κονσόλας

PS5 χαρακτηριστικά: Στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του PS5. Σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε στη δημοσιότητα και μια νέα πληροφορία σχετικά με το PlayStation VR 2, τη δεύτερη γενιά του headset εικονικής πραγματικότητας που λέγεται ότι θα παρουσιαστεί και αυτό στο PlayStation Meeting του Φεβρουαρίου. Για το PSVR 2 δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα, αλλά η λογική λέει πως θα είναι σημαντικά βελτιωμένο εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες του PS5.

Πέρυσι,

πάντως, ο αντιπρόεδρος του τμήματος R&D της Sony, κ. Dominic Mallison, είχε δηλώσει πως η δεύτερη γενιά θα υποστηρίζει νέες λειτουργίες, όπως eye-tracking και ασύρματη σύνδεση. Όπως πάντα, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για οτιδήποτε αφορά το PlayStation 5, το DualShock 5 και το PSVR 2, εκτός φυσικά από αυτά που έχει ήδη επιβεβαιώσει η Sony.

PS5 χαρακτηριστικά: Με τι έρχεται η νέα κονσόλα

Νέο custom octa-core επεξεργαστή AMD Zen 2 8C/16T βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2)

Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon RDNA Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080, όπως αναφέρουν ορισμένοι developers)

Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz

Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing

Υποστήριξη 3D surround sound

Υποστήριξη λειτουργίας Remote Play για streaming από το PlayStation Now σε άλλες οθόνες (smartphones, tablets, laptops, desktops)

Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης

Συμβατότητα με τα παιχνίδια των PS1, PS2, PSP, PS3 και PS4 (backwards compatibility)

Συμβατότητα με τα περιφερειακά του PS4 (π.χ. DualShock 4)

Νέο τηλεχειριστήριο DualShock 5 με τεχνολογία απτικής ανάδρασης

Οπτικό drive με υποστήριξη δίσκων Blu-ray χωρητικότητας 100GB

Τιμή €449-499

Keywords
Τυχαία Θέματα