O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή με το χασαπομάχαιρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο νέες γυναίκες και τον δράστη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης αυτής.

Οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στον σταθμό Saint Charles του ηλεκτρικού στην πόλη της Μασσαλίας, ενώ οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετώπισαν άμεσα την επίθεση, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον

δράστη.

Ο άντρας φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 25 και 30 ετών.

Ο άνδρας «είναι γνωστός στις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες. «Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του άνδρα, όμως τα αποτυπώματά του τον εμπλέκουν σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου» που έχει διαπράξει με διάφορες ταυτότητες, διευκρίνισε μία από τις πηγές αυτές

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως είδε έναν άνδρα να βγάζει από το μανίκι του ένα μεγάλο μαχαίρι και να μαχαιρώνει ένα νεαρό κορίτσι και μετά μια δεύτερη γυναίκα.

Αστυνομικές πηγές είπαν πως ο δράστης κρατούσε ένα χασαπομάχαιρο, ήταν περίπου 30 ετών και είχε εμφάνιση Βορειοαφρικανού.

«Βαθιά αγανακτισμένος απ’ αυτή τη βάρβαρη πράξη, συμμετέχω στον πόνο των οικογενειών και των οικείων των θυμάτων της Μασσαλίας. Χαιρετίζω τους στρατιωτικούς της Sentinelle και τους αστυνομικούς που αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», έγραψε στο Twitter o αρχηγός του γαλλικού κράτους, Εμανουέλ Μακρόν.

Το άρθρο O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή με το χασαπομάχαιρο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα