Formula 1: «Βασιλιάς» στο σπίτι του, έτοιμος να… προσπεράσει τον Σουμάχερ! (vid)

Formula 1: Μπορεί για κάποιους η Formula 1 να θεωρείται πλέον βαρετή και προβλέψιμη. Για το ευρύ κοινό όμως παραμένει το λατρεμένο αγώνισμα αγώνισμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή την εποχή που μεσουρανεί το άστρο του Λιούις Χάμιλτον είναι φυσικό να κερδίζει τα πάντα. Από τους αγώνες και τη δημοσιότητα μέχρι νέους φανατικούς οπαδούς. Ο Βρετανός πιλότος κέρδισε για 6η φορά στην καριέρα του το γκραν πρι του Σίλβερστοουν και έγινε «βασιλιάς» στο σπίτι του.

Κανένας άλλος δεν έχει κερδίσει τόσες

φορές στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι χθες είχαν μαζί του από πέντε νίκες ο συμπατριώτης του, Τζίμι Κλαρκ (Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1963 και το 1965) και ο Γάλλος Αλέν Προστ (Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1985, το 1986, το 1989 και το 1993). Ο Χάμιλτον στα 34 έχει κατακτήσει πέντε τίτλους (2008, 2014, 2015, 2017, 2018) και βαδίζει εκ τους ασφαλούς όπως όλα δείχνουν για τον έκτο. Είναι πολύ κοντά στο να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και να γίνει ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1.

Να ξεπεράσει τον Σουμάχερ

Ισως για κάποιους να θεωρείται ιεροσυλία. Στην πραγματικότητα όμως ο Λιούις Χάμιλτον έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Αν φέτος κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι η έκτη φορά, θα έχει ξεπεράσει τον Αργεντινό θρύλο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και θα θέλει ακόμη ένα για να φτάσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός θεωρείται ο κορυφαίος στην ιστορία με βάση τους επτά τίτλους που κατάφερε να κατακτήσει στην καριέρα του.

Βέβαια, ο Χάμιλτον είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς βρέθηκε μπροστά από τον Βαλτέρι Μπότας όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 20ο γύρο στην πίστα, μετά από μια έξοδο του Τζιοβινάτζι. Από εκείνη την ώρα και μετά διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Πέρασε την καρό σημαία και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά των οπαδών του, οι οποίοι τον αποθέωσαν με το παραπάνω. Ο ομόσταυλος Μπότας τερμάτισε δεύτερος και ο Σαρλ Λεκλέρκ με Φεράρι ήταν τρίτος. Το επόμενο γκραν πρι γίνεται στη Γερμανία από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου.

Γενική κατάταξη:Λιούις Χάμιλτον     Mercedes      223Βαλτέρι Μπότας    Mercedes       184Μαξ Φερστάπεν     Red Bull        136Σεμπάστιαν Φέτελ  Ferrari          123Σαρλ Λεκλέρκ          Ferrari          120

Keywords
Τυχαία Θέματα