Europa League: Βγήκαν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τα πλέι οφ

Europa League: Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεθούν όλες οι ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όχι όμως και ακατόρθωτο αν κρίνουμε από τους υποψήφιους αντιπάλους έπειτα από τους διαχωρισμούς των γκρουπ που έκανε η UEFA για την κλήρωση. Λίγη τύχη χρειάζεται ώστε ο Άρης να αποφύγει την περσινή φιναλίστ Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Ατρόμητος την ιταλική Τορίνο. Οι υπόλοιποι «παίζονται» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική

διάλεκτο. Για την ΑΕΚ οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι είναι η ισπανική Εσπανιόλ και η ολλανδική Φέγενορντ.

Δεν προτρέχουμε γιατί υπάρχει και ο τρίτος προκριματικός. Για να ασχοληθούμε δηλαδή με τα πλέι οφ του Γιουρόπα θα πρέπει να προκριθούν η ΑΕΚ απέναντι στη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, ο Άρης κόντρα στη νορβηγική Μόλντε και ο Ατρόμητος με αντίπαλο την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας. Και επιπλέον να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Φαβορί ο πρωταθλητής Ολλανδίας αλλά σε καμία περίπτωση άτρωτος. Ο «δικέφαλος» του βορά το έχει ξανακάνει στο παρελθόν με μεγάλους αντιπάλους.

Το γκρουπ του ισχυρού πρωταθλητή

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Απευχόμαστε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, οπότε να δούμε πρώτα τους υποψήφιους αντιπάλους του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρωταθλητής της Σούπερ Λιγκ θα παίξει με μία εκ των Σλάβια Πράγας, Γιουνγκ Μπόις και τις νικήτριες των ζευγαριών ΑΠΟΕΛ – Καραμπάγκ, Ρόζενμποργκ – Μάριμπορ. Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγάλο αγκάθι είναι ο Άγιαξ. Αν γίνει η έκπληξη η συμμετοχή στους ομίλους γίνεται πολύ πιθανή.

Οσο για το Γιουρόπα Λιγκ, ο αντίπαλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα προκύψει από τα εξής ζευγάρια:

Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) – Λίνφιλιντ (Βόρεια Ιρλανδία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Νιου Σεντς(Ουαλία)

Σαράγεβο (Βοσνία) – ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ( Λευκορωσία)

Αστάνα (Καζακστάν) – Βαλέτα (Μάλτα)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Ντάνταλκ (Ιρλανδία)

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Αν αποκλείσει την Κραϊόβα, θα παίξει με μία από τις ομάδες που θα προκύψει από τα εξής ζευγάρια:

Γάνδη ή ΑΕΚ Λάρνακας

Φέγενορντ ή Ντινάμο Τιφλίδας

Εσπανιόλ ή Λουκέρνη

Σπάρτα Πράγας ή Τραμπζονσπόρ

Οι αντίπαλοι του Άρη

Μετά τη Μόλντε ο αντίπαλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης προκύπτει από τις εξής αναμετρήσεις:

Μπράγκα ή Μπρόντμπι

Άιντραχτ ή Βαντούζ

Μάλμε ή Ζρινίσκι Μόσταρ

Παρτίζαν ή Μαλάτιασπορ

Βικτόρια Πλζεν ή Άντβερπ

Οι αντίπαλοι του Ατρόμητου

Ο αντίπαλος που θα βρει μπροστά της η ομάδα του Περιστερίου, εφόσον αποκλείσει τη Λέγκια Βαρσοβίας, θα βγει από τα εξής ζευγάρια:

Γκιμαράες ή Βέντσπιλς

Τορίνο ή Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ

Απόλλων Λεμεσού ή Αούστρια Βιέννης

Μίντιλαντ ή Ρέιντζερς

Keywords
Τυχαία Θέματα