Eρωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Τι αποφασίστηκε για Βαγγέλη και Μαριαλένα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Βαγγέλη Στεφανάκη.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο και έγινε γνωστή και ως«ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης», κρίθηκε ένοχος όπως και πρωτόδικα, από δικαστές και ενόρκους.

Το ίδιο και η αδερφή της αδικοχαμένης Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και υπόθαλψης εγκληματία.

Στη χθεσινή αγόρευση της η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, λέγοντας πως ο Στεφανάκης γνώριζε πολύ καλά τι σημασία των χτυπημάτων και τι θα προκαλούσαν. Επίσης είχε ζητήσει την ενοχή της Μαριαλένας Μπλάχα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Β. Στεφανάκη, Μιχ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στον εντολέα του τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίης στο νοσοκομείο.

«Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πως θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, Αθ. Πλεύρης, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.

«Κανένα ελαφρυντικό»

Στη σχετική τοποθέτησή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Β. Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερωματα της 6η Απριλίου, ο οποίος και επέφερε κατά την ίδια το θάνατο της νεάρης κοπέλας.

Για την κατηγορουμένη, Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ανέφερε υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη που εκφράστηκαν στο δικαστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι δυσφημούσε την αδεφλή της στο χώρο εργασίας της κ.α. όταν διεκδικούσε απο την 3χρονη Φαίη τον Β. Στεφανάκη.

Το άρθρο Eρωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Τι αποφασίστηκε για Βαγγέλη και Μαριαλένα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα