EURO 2021: Τα γκολ και τα πέναλντι – Ένας τελικός που τα είχε όλα!

Τελικά… t’s coming to Rome. Με φοβερό και τρομερό τον Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα, η Ιταλία κατέκτησε το EURO 2021 μετά από έναν δραματικό τελικό με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ο οποίος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιταλός κίπερ με δύο αποκρούσεις στις εκτελέσεις των Σάντσο και Σάκα χάρισε στην «σκουάντρα ατζούρα» το τρόπαιο του EURO 2021 με 3-2 στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», ενώ ο κανονικός αγώνας και η παράταση δεν είχαν αναδείξει

νικητή (1-1). Η 4η παρουσία της «σκουάντρα ατζούρα» σε τελικό EURO δεν είχε την ίδια κατάληξη με αυτές του 2000 και του 2012, όταν τότε είχε ηττηθεί από την Γαλλία και την Ισπανία. Η Ιταλία μετά από 53 χρόνια στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης και ταυτόχρονα για 34ο σερί ματς αήττητη, πλησιάζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 35 νικών που έχουν η Βραζιλία (1993-1996) και η Ισπανία (2007-2009).

Racist abuse targets three English players in soccer's European Championship finalshttps://t.co/MxQh4yhWXx

TIME (@TIME) July 12, 2021

Η Αγγλία είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει στο «σπίτι» της μετά από 55 ολόκληρα χρόνια, και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και πάλι θα χρειαστεί να περιμένει για τον πρώτο της τίτλο από το 1966 και μετά σε κορυφαία διοργάνωση. Το γκολ του Λουκ Σο μόλις στο 2ο λεπτό από την ασίστ του Τρίπιερ, το πιο γρήγορο στην ιστορία των τελικών του Euro, έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ κι από την άλλη αποδιοργάνωσε εντελώς την Ιταλία.

[#EURO2020] « It’s coming to Rome »

(@EURO2020) pic.twitter.com/6Ux3VEFRJD

— Footballogue (@Footballogue) July 12, 2021

Μπορεί μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην τελική προσπάθεια, καθώς οι Άγγλοι ήταν άριστα οργανωμένοι από τη μεσαία γραμμή και πίσω και με σωστές αληλλοκαλύψεις των παικτών τους δεν επέτρεψαν ούτε μία φορά στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν την εστία του Πίκφορντ.

Πίεση

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο η Αγγλία προτίμησε να δώσει χώρο στους Ιταλούς, που μετά τις αλλαγές του Μαντσίνι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο την άμυνα των γηπεδούχων. Κι ενώ στο πρώτο μέρος δεν είχαν απειλήσει καθόλου την εστία του Πίκφορντ, στο 61΄ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Κιέζα να απομακρύνει σωτήρια ο γκολκίπερ της Αγγλίας.

football can be very cruel but we need to learn from these moments, getting to the euro final is a massive achievement not nice losing in the final but it's a learning curve. This team will achieve great things in the future #ENG #England pic.twitter.com/G4ZTKyedok

— Andreas49 (@Andreascoyg1886) July 12, 2021

Στο 67΄, όμως, από το κόρνερ του Έμερσον, ο Βεράτι έπιασε την κεφαλιά ο Πίκφορντ έδιωξε τη μπάλα που χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Μπονούτσι από κοντά «έγραψε» το 1-1. Με τη ψυχολογία στα ύψη η «σκουάντρα ατζούρα» έφτασε πολύ κοντά στην πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο 73΄ με τον Μπεράρντι να φεύγει στην… πλάτη του Στόουνς, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.

Οι Άγγλοι συνέχισαν το παθητικό παιχνίδι τους μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειάς του, μη καταφέρνοντας ούτε μία φορά να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ντοναρούμα.

Mission Impossible 8 is just gonna be @TomCruise trying to escape London with David Beckham after the Euro final #EURO2020 #Euro2020Final pic.twitter.com/B1zH2U24Rb

— ɪ'ᴍ ʙᴀᴅ_ʙɪʜ ᴜ ᴄᴀɴ'ᴛ_ ᴋɪʟʟ ᴍᴇ _#4

Keywords
Τυχαία Θέματα