Black Friday 2019 πότε είναι: ‘Ερχονται οι εκπτώσεις της ”Μαύρης” Παρασκευής

Black Friday 2019 πότε είναι: H Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (28/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» στις 29 Νοεμβρίου 2019 και στις 2 Δεκεμβρίου η «Cyber Monday». Για αρκετά χρόνια, οι αναλυτές του Black-Friday.Global παρακολουθούν στενά τις τάσεις της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες σύμφωνα

με έρευνα δηλώνουν έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα. Παράλληλα το 62% των Ελλήνων που δήλωσαν ότι θα ψωνίσουν και φέτος, παραδέχθηκε ότι ξέρει θα αγοράσει. Κατά μέσο όρο οι καταναλωτές στη χώρα μας θα αγοράσουν περίπου 4 προϊόντα. Ωστόσο αν και οι περισσότεροι συνήθως συνδέουν την Black Friday με την αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Black Friday 2019 πότε είναι: Τα ποσοστά κατανάλωσης των Ελλήνων

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ανάμεσα στους Έλληνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής, το 62% παραδέχθηκε ότι ξέρει θα αγοράσει. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει κατά μέσο όρο 3,9 προϊόντα ανά συμμετέχοντα στις πωλήσεις. Τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι πέντε πιο αγορασμένες κατηγορίες προϊόντων κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, υποδήματα, καλλυντικά και αρώματα, ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές.

Black Friday: Ο θεσμός

Ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που υιοθέτησαν και άλλες χώρες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday. Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Black Friday 2019, ‘Ερχονται, ”Μαύρης” Παρασκευής,Black Friday 2019, ‘erchontai, ”mavris” paraskevis