Athens Pride 2018: Όλα όσα είδαμε (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χιλιάδες διαδηλωτές «κατέβηκαν» στους δρόμους για το φετινό Athens Pride.

Κρατώντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, έστειλαν το μήνυμά τους ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.

Τσίπρας: Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στο #Athens Pride

«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη

φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» στο Athens Pride. Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα.

Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι κι οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο , στη γειτονιά, στο στρατό , στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος για όλους εκείνους κι εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας κι ισότητας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια ομιλιών πριν την πορεία.

Καμμένος για Athens Pride: Το άγαλμα του Αγνώστου στρατιώτη δεν πρέπει να το προσβάλλουμε

Φυσικά «παρούσα» δήλωσαν τα Drag Act αλλά και οι Rainbow Dancers που ξεσήκωσαν το κοινό με τις μαγευτικές τους χορογραφίες.

Από νωρίς βρέθηκε στο Σύνταγμα, για το Athens Pride και η Ρένα Δούρου.

«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Στο Σύνταγμα, μεταξύ πολλών άλλων, βρέθηκε το Τζέισον-Αντιγόνη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αφενός να προσθέσει στην ταυτότητά του το όνομα Αντιγόνη και αφετέρου να διαγραφεί το φύλο του και να αποκαλείται «Το Τζέισον Αντιγόνη», κάτι που απέτυχε.

Το Τζέισον-Αντιγόνη ως «Θεός Διόνυσος» φόρεσε ένα στρινγκ σλιπ στα χρώματα του ουράνιου τόξου, συμβόλου της διαφορετικότητας και της περηφάνιας των ομοφυλοφίλων, και κατακόκκινες ζαρτιέρες, ενώ στα μαλλιά του είχε ένα τεράστιο ροζ λουλούδι.

Στο στήθος του έγραφε: «Θεός Διόνυσος, #parousa», ενώ στην πλάτη: «Φεμινιστής, vegan, άθεη» και «Keep Calm», στα οπίσθιά του.

Οι δραστηριότητες κορυφώθηκαν με τη μεγάλη πορεία από την πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

Η Βουλή των Ελλήνων προέβαλε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της.

Η ανακοίνωση του φετινού Athens Pride:

«Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία. Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός.

Πρόκληση Κασιδιάρη: Kόκκινο φωτάκι στη Βουλή (pic)

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας. Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε. Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα. Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα. Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα».

Το άρθρο Athens Pride 2018: Όλα όσα είδαμε (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα