24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ: Ποιοι συμμετέχουν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις συνδικάτων με τις οποίες δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Τη συμπαράστασή τους στη ΓΣΕΕ

και την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης έχουν ήδη προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, OEXBE, το ΠΑΜΕ και η ΗΛΠΑΠ.

Αναλυτικά:

ΗΛΠΑΠ

Χωρίς τρόλεϊ θα είναι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η Αθήνα από τις 9 πμ έως τις 9 μμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η στάση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ με αφορμή την κατάθεση και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018.

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, καθώς, σε σημερινή της συνεδρίαση, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει, ότι «για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες, νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ΄ εντολή του τρίτου μνημονίου».

ΑΔΕΔΥ

«Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

ΟΛΜΕ

«Στις 14 Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων», τονίζει η ΟΛΜΕ, που καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11πμ στις 14 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση: «Διεκδικούμε:

Αύξηση των δαπανών για την ΠαιδείαΜαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑΌχι στην ελαστική εργασία. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτέςΑντιστεκόμαστε στις εξαγγελίες του Υπουργού για το Νέο Λύκειο και την τιμωρητική υποχρεωτική παραμονή στο σχολείοΚατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (Νόμος 4387/16) ΄Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την ΑξιολόγησηΜισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του ΜισθολόγιουΚανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.Καμιά αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην Απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες».

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ

«Ακύρωση του σχεδίου πώλησης Λιγνιτικών Μονάδων με τα αντίστοιχα Ορυχεία και των διαδικασιών διερεύνησης (mark – tests) υποψηφίων αγοραστών

Υπογραφή ΣΣΕ

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού

Επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο»

Με αυτά τα αιτήματα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείο Πολιτισμού

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Κηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Κηρύσσει 3ωρη Παναττική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ώρες 10:30 – 13:30, ημέρα προγραμματισμένης συνάντησης αντιπροσώπων του Σωματείου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Καλούμε σε συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης & Ερμού, Σύνταγμα).

Διεκδικούμε:

Άμεση αποπληρωμή του προσωπικού καθαριότητας.Άμεση λύση για όλους τους συναδέλφους που έχουν δικαιωθεί με ένδικα μέσα & διευθέτηση των 250 προσλήψεων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. Μονιμοποίηση όλων των ΙΔΟΧ εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.Καταβολή άμεσα του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε όλους τους ΙΔΟΧ εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται. Απόδοση όλων των αδειών μητρότητας και ασθενείας και στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για την ίδια εργασία.Διεύρυνση των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.Όχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο.Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».

OEXBE

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλληλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, επισημαίνει πως: «Ο κόσμος της εργασίας, ο άνεργος, ο συνταξιούχος αδυνατεί πλέον να πορευτεί στο αύριο, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη εργασία γίνεται κανόνας.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον τα συνδικάτα στοχοποιούνται προκειμένου να περιοριστεί η λειτουργία τους. Η προσπάθεια αλλαγής του Συνδικαλιστικού Νόμου συνεχίζει να είναι προαπαιτούμενο απ’ όλους αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους σκλάβους σε γαλέρα.

Η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση εκπροσωπούσε την ΕΛΠΙΔΑ σήμερα τσακίζει ανελέητα την κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των ξένων και εγχώριων κουκουλοφόρων.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.00 π. μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκεντρώσεις θα γίνουν και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα».

ΠΑΜΕ

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα 10.30πμ στην Ομόνοια, καλεί το ΠΑΜΕ, αλλά και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι το ακόλουθο:

«Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».

Το άρθρο 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ: Ποιοι συμμετέχουν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
απεργια, ΓΣΕΕ, απεργια μμε, απεργια γσεε, σταση εργασιας, συμμετοχή, ΑΔΕΔΥ, ολμε, παμε, ηλπαπ, αθηνα, νέα, μνημονιο, δεη, συνταγμα, λύση, ελλαδα, ελπιδα, σσε, ενφια, κινηση στους δρομους, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, απεργια 1 δεκεμβριου, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, κοινωνια, αφορολογητο, εργασια, ηγεσια, ηλπαπ, κοντρα, ολμε, πλαισιο, σημερινη, σσε, τα νεα, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αγωνες, αυξηση, αρθρο, αφορμη, βρισκεται, γινεται, γραμμα, δημοσιο, δυστυχως, διοικηση, ευρω, εκχωρηση, ελπιδα, ενημερωση, εξελιξη, ερμου, αισχος, ιδια, υπηρεσιες, υποθεση, ιση, ισχυς, κεφαλαιο, κυβερνηση, λειτουργια, λαιλαπα, λυκειο, λύση, μερικη απασχοληση, νεο λυκειο, νομοι, ξημερωματα, οικογενεια, ομονοια, ορυχεια, παιδι, παμε, πεμπτη, περιβαλλον, πλοια, υπογραφη, προβληματα, προσληψεις, ρυθμισεις, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, σωματειο, φορολογικη, φορα, ωρες, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, υπουργειο, χερια
Τυχαία Θέματα