1ο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Λέσβο από τον Ερυθρό Σταυρό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, υλοποιούνται προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Οι δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής στήριξης έχουν ως στόχο την κινητοποίηση και ενδυνάμωση των προσφύγων, καθώς και την άμβλυνση του αισθήματος απομόνωσης που οι ίδιοι συχνά βιώνουν.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται στοχευμένες

δραστηριότητες, όπως συμμετοχή σε επιτραπέζια παιχνίδια, κινηματογράφος και άθληση μέσω ποδοσφαίρου.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν, επίσης, η πραγματοποίηση του «1ου κυπέλλου ποδοσφαίρου» μεταξύ προσφύγων και ντόπιων κατοίκων, το Σάββατο 4 Μαρτίου. Αξιοποιώντας το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που ενώνει τους λαούς, επιδιώχθηκε για πρώτη φορά η αλληλεπίδραση και συνεργασία του γηγενούς πληθυσμού και των προσφύγων στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, κυρίως χάρη στη μεγάλη συμμετοχή και θετική ανταπόκριση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων «τη σπουδαιότητα οργάνωσης και στήριξης δραστηριοτήτων που θεραπεύουν την ψυχή των προσφύγων και φέρνουν κοντά τον ντόπιο με τον προσφυγικό πληθυσμό».

Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πάντα παρόντες και υποστηρικτές των δράσεων του Οργανισμού, συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν την εκδήλωση καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Το άρθρο 1ο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Λέσβο από τον Ερυθρό Σταυρό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα