10 χρόνια από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου: 2.600 αστυνομικοί επί ποδός – Η έκκληση της μητέρας (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια και η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε επιφυλακή για τον φόβο επεισοδίων.

Η μητέρα του Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, στέλνει το δικό της μήνυμα, τονίζοντας ότι τα επεισόδια αμαυρώνουν τη μνήμη του παιδιού της.

«Αν ζούσε ο Αλέξανδρος θα τα αποδοκίμαζε, είμαι σίγουρη. Δεν θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με βιαιοπραγίες και καταστροφές», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Σπιλώνουν

με τη συμπεριφορά τους τη μνήμη του Αλέξανδρου και θίγουν, κατ’ επέκταση, την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας», συμπλήρωσε.

«Το παιδί μου δεν ήταν παραβατικό. Η παραβατικότητα προέκυψε από την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κορκονέα. Θυμάμαι τη ρήση του Γκέμπελς “Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, συκοφαντείτε”», συνέχισε η Τζίνα Τσαλικιάν.

«Ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί χαρούμενο, ευχάριστο, ευαίσθητο, γενναιόδωρο. Ήταν πολύ αγαπητός στους φίλους του. Είχε πάρα πολλούς φίλους και ήταν ένα παιδί- δυστυχώς, τελικά- πολύ αθώο και πολύ καλοπροαίρετο», είπε ακόμη.

Οι προγραμματισμένες πορείες και συγκεντρώσεις

Όπως κάθε χρόνο από το 2008, έτσι και φέτος, ανήμερα της 6ης του Δεκέμβρη, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν για τον Αλέξανδρο ,ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος έπεσε νεκρός.

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, η Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα και η Μυτιλήνη.

Στην Αθήνα αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός τουλάχιστον 2.600 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ελικόπτερο και drones της αστυνομίας.

Το άρθρο 10 χρόνια από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου: 2.600 αστυνομικοί επί ποδός – Η έκκληση της μητέρας (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα