1 στους 3 παρκάρει σε διάβαση ή σε θέση ΑΜΕΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απίστευτο.

Ένας στους τρεις οδηγούς που ελέγχθηκαν σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, διαπιστώθηκε από την Τροχαία ότι… παρατούσε το όχημά του είτε σε διάβαση πεζών είτε σε θέση που έχει ορισθεί για άτομα με ειδικές ανάγκες!

Η διαπίστωση αυτή έρχεται στο φως από τα στοιχεία της πανελλαδικής εξόρμησης συνεργείων της Τροχαίας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Πρόκειται για πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται

από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την εβδομάδα από 14 έως 20 Ιανουαρίου 2019. κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις ράμπες διάβασης και στη στάθμευση σε θέσεις ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από 566 συνεργεία Τροχαίας, ελέγχθηκαν συνολικά 2.261 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 736 παραβάσεις για τις ράμπες διάβασης και τη στάθμευση σε θέσεις ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (158), των Χανίων (47), του Ηρακλείου (40), της Θεσσαλονίκης (35), της Αρκαδίας (35), της Λάρισας (31) και των Σερρών (25).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, αναφέρει η Τροχαία σε ανακοίνωσή της, με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Το άρθρο 1 στους 3 παρκάρει σε διάβαση ή σε θέση ΑΜΕΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα