Παγκόσμια Διάσκεψη Εικονικής Πραγματικότητας – Οι πρώτοι των πρώτων

Η λίστα με τις πενήντα καλύτερες εταιρίες εικονικής πραγματικότητας (VR) στην Κίνα, ανακοινώθηκε στη φετινή Παγκόσμια Διάσκεψη της Βιομηχανίας Εικονικής Πραγματικότητας (WCVRI), που διεξάγεται από τις 19/10 στην Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιανγκσί στα ανατολικά της Κίνας.

Οι πρώτοι των πρώτων

Οι εταιρίες HTC Communication Co., Ltd., Beijing Baidu Netcom Science

and Technology Co., Ltd., αλλά και η εταιρία παραγωγής ηλεκτρο-ακουστικών εξαρτημάτων Goertek βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Η αναφερόμενη λίστα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, ενώ καταρτίζεται από τη Βιομηχανία της Συμμαχίας για την Εικονική Πραγματικότητα. Περισσότεροι από τριάντα ειδικοί της βιομηχανίας εικονικής πραγματικότητας έλαβαν μέρος στη φετινή κατάρτιση της λίστας.

Η διάσκεψη, συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής, αλλά και την επαρχιακή διοίκηση της Τσιανγκσί, ενώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2018, στην πόλη Ναντσάνγκ. Η αγορά της εικονικής πραγματικότητας στην Κίνα διευρύνθηκε καταγράφοντας ετήσια αύξηση κατά 46,2% το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της CCID Consulting. Καταξιωμένες εταιρίες, από τους τομείς του διαδικτύου, της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της τεχνολογίας cloud, όπως η Lenovo, η iFLYTEK και η iQIYI, συμπεριλαμβάνονται επίσης, στη λίστα.

Λίγα λόγια για το συνέδριο

Η Παγκόσμια Διάσκεψη της Βιομηχανίας Εικονικής Πραγματικότητας 2021 ξεκίνησε την Τρίτη στο Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας, αναδεικνύοντας τα τελευταία επιτεύγματα στον κλάδο. Με θέμα την «ολοκληρωμένη ανάπτυξη και καινοτόμες εφαρμογές», το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στην προώθηση εφαρμογών, στο VR και στη δημιουργία πλατφορμών για καινοτομία και συνεργασία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται τόσο δια ζώσης όσο και μέσω του internet και σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 2.000 ειδικοί, μελετητές και επιχειρηματίες στον τομέα του VR, AR (επαυξημένη πραγματικότητα) και MR (μικτή πραγματικότητα) αναμένονται να παραβρεθούν. Ακόμα περισσότεροι από 260 ομιλητές, θα μοιραστούν τις ιδέες τους στο κύριο φόρουμ και στα 16 παράλληλα φόρουμ.

The post Παγκόσμια Διάσκεψη Εικονικής Πραγματικότητας – Οι πρώτοι των πρώτων appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα