Ιδού τα νέα Samsung Galaxy S6 & S6 Edge!

Η Samsung παρουσίασε επίσημα τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge στο MWC 2015. Οι συσκευές «επαναστατούν» στον κόσμο των smartphones και διαθέτουν στοιχεία που «ξεφεύγουν» εντελώς από τα υπόλοιπα κινητά Samsung. Τα δυο «έξυπνα» κινητά, Samsung Galaxy S6 και S6 Edge,

είναι κατασκευασμένα από γυαλί και μέταλλο -επεξεργασμένο με ειδική σκλήρυνση στους 800°C- ώστε να μη λυγίζουν εύκολα. Αυτό το γεγονός, βέβαια, τα μετατρέπει σε 50% πιο «γερά» από τα iPhone. Είναι η πρώτη φορά, που οι ναυαρχίδες της Galaxy αφήνουν πίσω τους την πλαστική σχεδίαση και κατασκευάζονται αποκλειστικά με μέταλλο και γυαλί.

Ωστόσο, το Galaxy S6 Edge είναι αυτό που έκλεψε την προσοχή στο MWC 2015, καθώς αποτελεί το πρώτο smartphone με διπλή κυρτή οθόνη στον κόσμο!

Η οθόνη των Samsung Galaxy S6 (Super AMOLED) έρχεται με διαγώνιο 5,1 ίντσες, ανάλυση 2560 x 1440pixels και προστασία από κυρτό Gorilla Glass 4, ενώ η φωτεινότητα της φτάνει τα 600cd/mm, ώστε ο χρήστης να μπορεί να πλοηγείται στο ίντερνετ ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Βέβαια, η διαφορά του Galaxy S6 Edge με την οθόνη του Galaxy Note Edge είναι ότι καμπυλώνει και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα αισθητικά να είναι άκρως εντυπωσιακό!

Ο επεξεργαστής και των δυο συσκευών δεν είναι ο Snapdragon 810, αλλά αντίθετα ο Exynos 7420 chip που προσφέρει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και λύνει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Διαθέτει 8πύρηνη 64-μπιτη CPU, με 4 πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 2.1GHz και 4 Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.5GHz. Επίσης, συνοδεύεται από μνήμη RAM LPDDDR4 και UFS 2.0 flash memory σε εκδόσεις 32, 64 και 128 GB.

Ένα από τα «ατού» του είναι το home key, το οποίο λειτουργεί ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και υποστηρίζει το νέο σύστημα πληρωμών Samsung Pay. O χρήστης αρκεί απλά να πατήσει το home button για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να σύρει το δάκτυλό του πάνω στην επιφάνεια του κινητού. Με άλλα λόγια, οι mobile πληρωμές γίνονται πιο ασφαλείς!

Όσον αφορά την κάμερα, το Samsung Galaxy S6 έρχεται με αισθητήρα ISOCELL, ανάλυσης 16MP, με οπτικό σταθεροποιητή και autofocus, υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή 4K video recording.Όσον αφορά, βέβαια, την μπροστινή κάμερα, η ανάλυση φτάνει τα 5MP. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι και οι δυο συσκευές ενσωματώνουν το Android 5.0 Lollipop με νεότερο TouchWiz UI και πιο καθαρό interface.

Τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge θα κυκλοφορήσουν από τις 17 Απριλίου στην Ελλάδα. Η τιμή του πρώτου αναμένεται να κινείται γύρω στα 750 ευρώ, ενώ το Galaxy S6 Edge εκτιμάται ότι θα είναι πιο ακριβό κατά 100-150 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα