Δοκιμάζουμε το Realme X3 SuperZoom: Ζουμάροντας προς την κορυφή

Με 5x οπτικό και έως 60x ψηφιακό zoom, οθόνη 120Hz και 12GB RAM, το πανίσχυρο smartphone της Realme προβληματίζει όσες εταιρείες θεωρούσαν πως τα flagships τους δεν έχουν ανταγωνισμό…

Mε υπομονετικές και ίσως παραπάνω σεμνές από ότι αξίζουν τα προϊόντα της κινήσεις, η Realme επιχειρεί να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή αγορά, με τη βοήθεια του επίσημου διανομέα της εταιρείας, της Smart4All. Επειδή, όμως, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, το μοντέλο των προσιτών συσκευών που διεκδικούν δειλά-δειλά μερίδιο από την κατηγορία των 100€-200€ δείχνει να μην

αρκεί πλέον στην κινεζική εταιρεία. Απόδειξη το Realme X3 SuperZoom, ένα flagship smartphone που δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τις κορυφαίες προτάσεις καταξιωμένων κατασκευαστών…

Ενα κινητό μετράει τα άστρα…


Με φακό… τηλεσκόπιο, δύσκολα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε να ξεκινήσουμε την παρουσίασή μας από τις κάμερες. Σε κατακόρυφη διάταξη στην πλάτη, μας περιμένουν 4 φακοί, με τον πρωταγωνιστή periscope να υπερτονίζεται από ένα πορτοκαλί λεπτό περίγραμμα. Σε αυτόν, άλλωστε, οφείλεται και το συστατικό «SuperZoom» του πλήρους ονόματος της συσκευής, μιας και της χαρίζει έως 60x ψηφιακό zoom, με εφαλτήριο το 5x οπτικό zoom, το οποίο θα ζήλευαν και αρκετές συσκευές άνω των 1.000€! Ο αισθητήρας που συνοδεύει τον f/3.4 τηλεφακό είναι ανάλυσης 8MP, ενώ υποστηρίζεται και OIS για ενισχυμένη σταθερότητα όταν στοχεύετε… στο υπερπέραν! Η αποκλειστική τεχνολογία UIS & UIS Max Ultra Image Stabilization του X3 SuperZoom χρησιμοποιεί «έξυπνους» αλγόριθμους AI και δεδομένα αισθητήρα κίνησης για να εξαλείψει τα «κουνημένα» πλάνα σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλευρό του periscope (για να κυριολεκτούμε, από κάτω του) βρίσκεται τοποθετημένος ένας macro φακός f/2.4 με 2MP αισθητήρα, ο κύριος ευρυγώνιος φακός (f/1.8) με αισθητήρα 64MP και ο πάντα ευπρόσδεκτος υπερευρυγώνιος φακός 119 μοιρών (f/2.3) που μας χαρίζει ανοιχτά πλάνα πάνω σε έναν καμβά 8MP. Υποστηρίζεται λήψη 4Κ βίντεο και μάλιστα έως τα 60fps, αλλά και slow motion πλάνα με 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720p. Ειδικής μνείας αξίζει και η λειτουργία Starry Mode, η οποία επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με εξαιρετικά μεγάλη έκθεση και μια μηχανή σύνθεσης πολλαπλών καρέ για «έξυπνη» βελτίωση της ευκρίνειας και της έκφρασης του χρώματος, δίνοντάς σας φωτισμένες εικόνες με έναστρο ουρανό. Επιπλέον, η λειτουργία Pro σάς δίνει την ελευθερία να ορίσετε χειροκίνητα ISO, WB, ταχύτητα κλείστρου και απόσταση εστίασης.

Στην πάνω αριστερά γωνία της οθόνης ενσωματώνεται και η διπλή selfie κάμερα, με δυο αισθητήρες 32MP και 8MP κάτω από ισάριθμους φακούς, έναν κύριο f/2.5 και έναν υπερευρυγώνιο 105 μοιρών με διάφραγμα f/2.2. Οι βιντεοκλήσεις σας με τη βοήθεια της selfie-cam μπορούν να αγγίξουν έως και τα 1080p στα 30fps.

Καμία οικονομία σε τεχνικά χαρακτηριστικά!

Με προδιαγραφές που αγγίζουν τα όρια του… flex (όπως τα 12GB RAM στην έκδοση των 256GB αποθηκευτικού χώρου), το flagship της Realme θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο «πάνω ράφι» της αγοράς. Αν μάλιστα στη θέση του εξαιρετικού Snapdragon 855+ συναντούσαμε τον ακόμα πιο σύγχρονο 865, τότε άνετα θα έβαζε υποψηφιότητα για τα σκήπτρα του κορυφαίου smartphone του 2020, τουλάχιστον σε επίπεδο υπολογιστικής ισχύος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να αποτελέσει μομφή για το έτσι κι αλλιώς ικανότατο chipset της Qualcomm που θα κάνει απαιτητικούς χρήστες και gamers να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Το X3 SuperZoom δεν παραμελεί καμία πτυχή των επιδόσεων, εφοδιάζοντας τον αποθηκευτικό του χώρο με την 3.0 έκδοση του προτύπου UFS (Universal Flash Storage), το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετικές ταχύτητες ανάγνωσης. Ενέργεια αντλείται από την μπαταρία των 4.200mAh, η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως, στο 100% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από μια ώρα, χάρη στον 30W ταχυφορτιστή της συσκευασίας. Διαθέτει NFC για ανέπαφες πληρωμές και ταχύτατο pairing με τα αγαπημένα σας αξεσουάρ, bluetooth έκδοσης 5.0 και ac γενιά WiFi.

Οθόνη στα 120Hz

Ενα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει το Realme X3 SuperZoom να ξεχωρίζει είναι ο ρυθμός ανανέωσης της Full HD+ οθόνης του. Η 6.6 ιντσών IPS LCD display έρχεται με refresh rate στα 120Hz, γεγονός που παράγει ακόμα πιο άμεσα εφέ κάθε φορά που α-γγίζετε την οθόνη, ενώ επιτρέπει μια απίστευτα ομαλή και ρευστή αίσθηση κάθε κίνησης. Οι φανατικοί του gaming σίγουρα θα το εκτιμήσουν ένα επίπεδο παραπάνω, σε συνδυασμό με την ανάλυση των 2400×1080 pixels και το αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης, κατασκευασμένο από μεγάλο σωλήνα χαλκού διαμέτρου 8mm. Η συμβολή του έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της περιοχής απαγωγής θερμότητας κατά 176,9% και τον όγκο απαγωγής θερμότητας στα 410mm³ , διατηρώντας χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλές επιδόσεις.

Επιστρέφοντας στην οθόνη, η… κινηματογραφική αναλογία 20:9 προσφέρει μια ευρεία επιφάνεια εργασίας (ή διασκέδασης!), επιτρέποντας ταυτόχρονα εύκολο κράτημα με το ένα χέρι. Η πανέμορφη αυτή οθόνη θα ήταν ατόπημα να μην προστατεύεται επαρκώς. Για τον λόγο αυτόν, έχει στρατολογηθεί ανθεκτικότατο Corning Gorilla Glass 5 στην πρόσοψη.

Mας άρεσεΤετραπλή κύρια κάμερα με 5x οπτικό zoom και 60x ψηφιακό120Hz ρυθμός ανανέωσης οθόνης για εξαιρετικά ρευστή κίνησηΙσχυρός επεξεργαστής, 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρουΘα προτιμούσαμε αισθητήρα βάθους αντί macro κάμεραςΔεν μας άρεσεΟ Snapdragon 865 αντί του 855+ θα το καθιστούσε διεκδικητή του «θρόνου» της κορυφαίας φετινής συσκευήςΔεν υποστηρίζει κάρτες microSD, αν και με 256GB μάλλον δεν χρειάζεταιΑν ήταν και αδιάβροχο θα υποκλινόμαστανSPECSΟθόνη: 6.6 ιντσών IPS LCD, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 2400×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων με Corning Gorilla Glass 5, 120Hz refresh rate • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 855+ (7nm) με 1xKryo [email protected] & 3xKryo [email protected] & 4x Kryo [email protected], GPU Adreno 640 (700 MHz) • Μνήμη: 12GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 256GB (UFS 3.0) • Κάμερα: τετραπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 64MP με ευρυγώνιο φακό f/1.8, PDAF + 8MP με periscope τηλεφακό f/3.4, OIS, 5x οπτικό zoom + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 119ο, f/2.3 + 2MP macro f/2.4, video 4K@30/60fps,720p@960fps, gyro-EIS και διπλή selfie camera 32MP με f/2.5 + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 105ο, f/2.2, video 1080p@30fps, gyro-EIS • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, bluetooth 5.0, NFC • Extras: dual band GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, Type-C USB 2.0, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο power button • Δίκτυο: 4G • Μπαταρία: 4.200mAh (30W fast charging) • Λειτουργικό: Android 10.0 • Διαστάσεις: 163.8 x 75.8 x 8.9 χιλ. • Βάρος: 202 γρ.

The post Δοκιμάζουμε το Realme X3 SuperZoom: Ζουμάροντας προς την κορυφή appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δοκιμάζουμε, Realme X3 SuperZoom, Ζουμάροντας,dokimazoume, Realme X3 SuperZoom, zoumarontas