Huawei Y7 2019: Δικαίωμα στο premium look!

Μια «αξιόμαχη» συσκευή με εντυπωσιακή εμφάνιση που παραπέμπει σε ένα πανάκριβο flagship έρχεται στην Ελλάδα με κόστος που δεν ξεπερνά τα 200€!

Η σειρά Υ μας έχει συνηθίσει σε νεανικές συσκευές γεμάτες στιλ που, αν και προσιτές στην τιμή, δεν στερούνται δυνατοτήτων. Το Huawei Y7 2019 παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το πληρέστατο περυσινό portfolio με στόχο να μας αποδείξει πως οι εξελίξεις της τεχνολογίας πλέον «μεταλαμπαδεύονται»

σε χρόνο ρεκόρ από τις ακριβές, premium συσκευές στους σαφώς οικονομικότερους εκπροσώπους της μεσαίας κατηγορίας. Το γεγονός αυτό γίνεται αντιληπτό από την πρώτη ματιά στη μεγαλοπρεπή 6.26 ιντσών οθόνη του φετινού Y7, η οποία καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη. Κι αν πέρυσι τα φθηνά smartphones θεωρούσαν κατάκτηση τον περιορισμό της selfie-cam στο γνωστό μας notch, φέτος η Huawei το αντικαθιστά με το ακόμη πιο πολυτελές dewdrop (δροσοσταλίδα) και στις προσιτές της συσκευές. Ετσι, λοιπόν, η κάμερα της πρόσοψης περιορίζεται σε ένα notch μεγέθους… σταγόνας, αφήνοντας περισσότερη επιφάνεια προς εκμετάλλευση για προβολή περιεχομένου σε ανάλυση 1520×720. Το IPS panel επιτρέπει στα χρώματα να αναδειχθούν με φυσικότητα από κάθε γωνία θέασης, δίχως αλλοιώσεις. Στην πίσω πλευρά υποδέχεται την παλάμη μας, μία κυρτή γυαλιστερή κεραμική επιφάνεια με απαλή αφή, η οποία παρέχει άνετη αίσθηση στο κράτημα. Ας μην ξεχνάμε πως οι διαστάσεις του Y7 2019 υπακούουν σε αναλογίες 19:9 προκειμένου να μην αποτελεί εμπόδιο η μεγάλη οθόνη του στη χρήση με ένα χέρι. Τα διαθέσιμα χρώματα (Aurora Blue, Coral Red και Midnight Black) συνθέτουν μία παλέτα ικανή να καλύψει κάθε διαφορετική προτίμηση.

Φωτογραφίζοντας… «έξυπνα»

Αφήνοντας το design και προχωρώντας στη φωτογραφία, η κύρια κάμερα απαρτίζεται από ένα δίδυμο αισθητήρων (13MP και 2MP), με στόχο να αναγνωρίζονται άμεσα τα αντικείμενα και τα πρόσωπα του κάδρου σας, να εστιάζονται καλύτερα και να δημιουργούνται τα bokeh εφέ που πάντα εντυπωσιάζουν στα πορτρέτα της Huawei. Ταυτόχρονα, το μεγάλο διάφραγμα (f/1.8) ευνοεί τις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα AI μπορεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να αναγνωρίσει πάνω από 500 σκηνές σε 22 κατηγορίες σε πραγματικό χρόνο, ώστε κάθε φωτογραφία να βελτιστοποιείται βάσει του είδους της και των συνθηκών. Η μπροστινή κάμερα 8MP επεξεργάζεται αυτοστιγμεί τις selfies σας, προκειμένου να αναδείξει τον… καλύτερό σας εαυτό. Χάρη στη λειτουργία «Face Unlock 2.0» η selfie-cam ξεκλειδώνει το κινητό μόλις ανιχνεύσει το πρόσωπό σας, ακόμη και υπό… περίεργες γωνίες, παρέχοντας έτσι έναν εύχρηστο και ασφαλή τρόπο για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Για τους πιο παραδοσιακούς βέβαια, υπάρχει πάντα η εναλλακτική του ξεκλειδώματος μέσω σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, τοποθετημένου σε μία πρακτική θέση στο πίσω μέρος της συσκευής.

Επιδόσεις και αυτονομία

Το οκταπύρηνο Snapdragon 450 chipset της Qualcomm έχει στο πλευρό του 3GB RAM για να μπορείτε να εναλλάσσεστε απροβλημάτιστα μεταξύ πολλών εφαρμογών δίχως να χρειάζεται να κλείνουν. Ο αποθηκευτικός χώρος των 32GB μπορεί να ενισχυθεί με τη βοήθεια μίας κάρτας MicroSD, αγγίζοντας έως και τα 512GB για τους πιο απαιτητικούς. Ολοι μας απεχθανόμαστε τις τακτικές φορτίσεις, αλλά η Huawei δεν περιορίστηκε στην εντυπωσιακή μπαταρία των 4.000mAh για να εγγυηθεί την αυξημένη αυτονομία του νέου Y7 2019. Με τη βοήθεια AI αλγορίθμων, η χρήση των πόρων εξορθολογίζεται, προκειμένου να μην γίνεται σπατάλη ενέργειας.

Ευκολίες για όλους

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα smartphones και επιζητούν μία απλοποιημένη εμπειρία, το «Easy Mode» καθιστά την πλοήγηση στις βασικές λειτουργίες της συσκευής ακόμη πιο εύκολη. Η μεγαλύτερη γραμματοσειρά, τα μεγαλύτερα εικονίδια και η πιο δυνατή ένταση του «Easy Mode» επιτρέπουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Mας άρεσε

– H dewdrop οθόνη δεν είναι πια προνόμιο των flagships!

– Ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά

– Μπαταρία 4.000mAh

Δεν μας άρεσε

– Θα το προτιμούσαμε με Snapdragon 625 αντί του 450

SPECSΟθόνη: 6.26 ιντσών HD+ IPS LCD, αναλογίας 19:9, ανάλυσης 1520×720 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 450 με [email protected], Adreno 506 GPUΜνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 32GB επεκτάσιμος με κάρτα MicroSD (έως 512GB) • Κάμερα: Dual AI κύρια κάμερα με LED flash, 13MP+2MP depth sensor, f/1.8, selfie camera 8MP • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, face unlock, FM Radio, microUSB 2.0, 3,5mm υποδοχή ακουστικών, Dual SIM • Δίκτυο: 4G • Μπαταρία: 4.000mAh • Λειτουργικό: Android 8.1 Oreo • Διαστάσεις: 158,92×76,91×8,1 χιλ. • Βάρος: 168 γρ.

The post Huawei Y7 2019: Δικαίωμα στο premium look! appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα