Huawei P30: Με κορυφαία κύρια κάμερα φέρνει ένα… τηλεσκόπιο στην τσέπη σας!

Ταξιδέψαμε στο Παρίσι για να ζήσουμε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη σχετικά σύντομη ιστορία της φωτογραφίας στα smartphones…

Σε κάθε λανσάρισμα κορυφαίου smartphone, οι “βαρύγδουποι” χαρακτηρισμοί δεν αποδίδονται με φειδώ από τους κατασκευαστές του. Ως εκ τούτου, έχουμε “γυρίσει σελίδα” στην κινητή τηλεφωνία αναρίθμητες φορές, έχουμε βιώσει “επαναστάσεις”, έχουμε δει συσκευές που “αλλάζουν το μέλλον” και λοιπές ενθουσιώδεις ατάκες πασπαλισμένες με αρκετό marketing “glitter”. Στο Paris Convention Center, ωστόσο, η Huawei

μας υποχρέωσε και φέτος να αναζητήσουμε ακόμα πιο εμφατικές εκφράσεις για να χαρακτηρίσουμε τη νέα οικογένεια φωτογραφικών κινητών της, τα ολοκαίνουργια Huawei P30. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τη σειρά που μας χάρισε πέρυσι το P20 Pro, μια συσκευή που επηρέασε όσο λίγες την προσέγγιση της βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνίας στη φωτογραφία μέσω smartphone. Η κληρονομιά βαριά, λοιπόν, και η πρόκληση μεγάλη για τη νέα σειρά P30. Πώς απάντησε η Huawei; Θα το μάθετε στις γραμμές που ακολουθούν…

Periscope κάμερα: “Τορπιλίζει” το φωτογραφικό κατεστημένο!
Η πλειονότητα των καταναλωτών θέτει ως πρώτο κριτήριο στην επιλογή κινητού την κάμερα. Η Huawei το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα, χαρίζοντας σε κάθε γενιά P ένα επιπλέον ξεχωριστό χαρακτηριστικό για την κορυφαία τους κάμερα. Φέτος σειρά είχε το οπτικό ζουμ, το οποίο έφτασε το 5x, ενώ συνεπικουρούμενη από την τεχνητή νοημοσύνη του επεξεργαστή Kirin 980, η periscope κάμερα αγγίζει το 10x υβριδικό ζουμ, με ελάχιστες απώλειες σε ποιότητα. Κανένα smartphone μέχρι σήμερα δεν είχε κατορθώσει κάτι τέτοιο. To setup της κύριας κάμερας του P30 Pro περιλαμβάνει έναν αισθητήρα 40MP (OIS, f/1.6), εναν 20MP (υπερευρυγώνιος, f/2.2), έναν 8MP (periscope τηλεφακός, f/3.4) με 5x οπτικό zoom/10x Hybrid zoom/50x digital zoom, OIS, PDAF/Laser AF και έναν αισθητήρα ToF (Time of Flight), ικανό να χαρτογραφήσει με κάθε λεπτομέρεια τις αποστάσεις όλων των αντικειμένων και προσώπων που συμμετέχουν σε κάθε σας πλάνο. Σε επερχόμενο software update θα εγκαινιαστεί και η λειτουργία Dual-View, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη εγγραφή εικόνας σε ευρυγώνιο και zoom πλάνο, απαθανατίζοντας κάθε σκηνή με δύο διαφορετικές λήψεις συγχρόνως!.
Στην περίπτωση του “απλού” P30, απουσιάζει ο ToF αισθητήρας, αλλά συναντάμε μια εξίσου ισχυρή τριάδα καμερών, με αισθητήρες στα 40MP (f/1.8), στα 16MP (wide-angle, f/2.2) και στα 8MP (3x telephoto, f/2.4).

Κερασάκι στην τούρτα όλων των παραπάνω, η βαθμολογία της ανεξάρτητης εταιρείας δοκιμών DxOMark. Μέχρι σήμερα, με 109 βαθμούς την κορυφή κατείχαν τα Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro και Samsung Galaxy S10 Plus. Από σήμερα, όμως, έχουμε νέο βασιλιά, καθώς με 112 βαθμούς το Huawei P30 Pro κατακτά την πρώτη θέση!

Kirin 980: Ένας “δράκος” στην καρδιά των P30
Οπως και στο πιο business προσανατολισμένο προηγούμενο flagship της Huawei, το Mate 20 Pro, στο θρόνο του chipset κάθεται με μεγαλοπρέπεια το πανίσχυρο Kirin 980 SoC (System on Chip). Χάρη στη διαδικασία παραγωγής 7 νανομέτρων, τόσο το μέγεθος, όσο και οι ενεργειακές του απαιτήσεις είναι αμφότερα σαφώς μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, σε αντίθεση με τις επιδόσεις που βλέπουν κορυφή! “Ταβάνι” πιάνει και η διαθέσιμη μνήμη RAM, με 8GB RAM στο P30 Pro (6GB στο P30) ικανά να ανταποκριθούν με άνεση ακόμα και στις πιο… βάρβαρες απαιτήσεις εφαρμογών.

Τα 256GB αποθηκευτικού χώρου του P30 Pro μπορούν να συμπληρωθούν από μια κάρτα nanoSD (μικρότερη από την και από την microSD σε φυσικό μέγεθος), αν και για τους “αχόρταγους” θα κυκλοφορήσει και έκδοση με 512GB (υπάρχει και έκδοση 128GB).

Συγκρινόμενος με τον προκάτοχό του (Kirin 970), ο Kirin 980 είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 75% πιο ισχυρό, κάρτα γραφικών πιο ισχυρή κατά 46% και μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο ισχυρή κατά 226%, λόγω της dual NPU. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή αποδοτικότητα των επιμέρους μονάδων έχει αυξηθεί: ο επεξεργαστής είναι κατά 57% πιο αποδοτικός, η κάρτα γραφικών πιο αποδοτική κατά 178% και η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο αποδοτική κατά 182%. Υποστηρίζει το πρωτόκολλο 4.5G LTE Cat. 21, επιτρέποντας download σε ταχύτητες έως και 1.4Gbps, ταχύτατο Wi-Fi και τεχνολογία dual-band (L1+L5) GPS, η οποία συντροφιά με την έξυπνη λειτουργία AI GPS Satellite Selection, ενισχύει την ακρίβεια της θέσης σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών.

Μόνο οθόνη στην πρόσοψη
Σε 6.47 ίντσες Full HD+ (2340 x 1080 pixels) OLED οθόνης ξεδιπλώνει το Huawei P30 Pro με μοναδικό τρόπο το αγαπημένο σας περιεχόμενο. Το ελάχιστα παρεμβατικό dewdrop notch που φιλοξενεί την selfie κάμερα των 32MP έχει περιοριστεί σε μέγεθος σταγόνας. Στην ανάδειξη της καθηλωτικής εικόνας συμβάλλει και ο αμφίπλευρα κυρτός σχεδιασμός της οθόνης, απλώνοντας από άκρη σε άκρη το HDR υπερθέαμα! Ούτε ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν τολμά να σπαταλήσει ωφέλιμη επιφάνεια από την πρόσοψη, μιας και κρύβεται διακριτικά κάτω από την οθόνη, όπως και το ακουστικό. Στην περίπτωση του μικρότερου P30, η διαγώνιος της OLED οθόνης ανέρχεται στις 6.1 ίντσες, διατηρώντας την Full-HD+ ανάλυση (2340 x 1080 pixels).

Ενεργειακός… μαραθωνοδρόμος
Η Huawei μας έχει καλομάθει όσον αφορά στις αντοχές των μπαταριών της στα flagship μοντέλα της. Πιστά στην θετική τους προϊστορία, τα νέα P30 Pro διαθέτουν μπαταρία χωρητικότητας 4200mAh (3650mAh για το P30), που μάλιστα φορτίζει αστραπιαία (SuperCharge: 70% σε μόλις 30 λεπτά) με τη βοήθεια του φορτιστή 40W που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Και αν ζηλέψατε τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του Mate 20 Pro, το P30 Pro δεν θα σας αφήσει παραπονεμενους ούτε σε αυτόν τον τομέα.

Ντύνοντας με στυλ τις επιδόσεις
Με IP68 αντοχές, τα αδιάβροχα P30 Pro (IP53 για τα P30) κυκλοφορούν σε εντυπωσιακές αποχρώσεις, με αποτέλεσμα να μην θέλουμε να κρύψουμε με θήκη την… sexy πλάτη τους! To P30 εκτός από την USB Type-C θύρα διαθέτει και 3.5mm headphone jack για τους παραδοσιακούς. Με τις προπαραγγελίες του Huawei P30 Pro, μάλιστα, θα δίνεται δώρο το νέο smartwatch GT active (δώρο αξίας 249€) στην τιμή των 1.049€ (για την έκδοση των 256GB). 949€ κοστίζει το P30 Pro με 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το P30 (6GB RAM/128GB storage) κοστίζει 749€.

The post Huawei P30: Με κορυφαία κύρια κάμερα φέρνει ένα… τηλεσκόπιο στην τσέπη σας! appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα