Βουτιές δροσιάς στα νερά της Αλάσκας!

18:56 6/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Μια αγέλη μεγάπτερων φαλαινών βρέθηκε από τις θερμές θάλασσες που κολυμπά συνήθως, σε πολύ παγωμένα περάσματα και μες στην τρέλα της άρχισε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χορούς που έχετε δει ποτέ…

Σαν τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης έτσι και αυτές οι φάλαινες των 35 τόνων χορεύουν απολύτως συγχρονισμένα, σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς και τολμούν άλματα που κόβουν την ανάσα!

Ανάμεσα στις φιγούρες και τα νάζια τους, άλλες ανοίγουν το τεράστιο στόμα τους για να τραφούν κι άλλες τραγουδούν προκαλώντας δέος.

Σε μια από τις πιο εντυπωσιακές λήψεις του διάσημου φωτογράφου

Τζον Κόρνφορθ, τα επιβλητικά θηλαστικά ανοίγουν όλα μαζί το στόμα τους καταβροχθίζοντας χιλιάδες ψάρια. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι φάλαινες συνήθως δουλεύουν σαν ομάδα για να καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

Καθώς ο χειμώνας δίνει τη θέση του στο καλοκαιράκι οι φάλαινες αυτές ταξιδεύουν από τον θερμό κόλπο του Μεξικού βορειότερα, στα νερά της Αλάσκας, προκειμένου να βρουν τροφή χωρίς να… παγώσουν.

Κι αν είναι τυχερές θα πέσουν σε αγέλες σολομών που τόσο πολύ τους αρέσουν (αυτή την περίοδο επιστρέφουν κατά εκατοντάδες στις κρύες θάλασσες για να αναπαραχθούν).

Κάποτε το υπέροχο θέαμα των φαλαινών που χορεύουν ευχαριστημένες για το γεύμα τους θα ήταν σπάνιο καθώς οι λαθροκυνηγοί τις καταδίωκαν με μανία.

Οι αυστηροί νόμοι και οι ακόμη πιο αυστηρές ποινές όμως επιτρέπουν σε αυτούς τους γιγάντιους χορευτές και τραγουδιστές των ωκεανών να χαρούν… τα ηλιοβασιλέματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα