Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στη Γάζα!

Συναγερμός στις ελληνικές αρχές για την είδηση της συμμετοχής του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και του Δημήτρη Κοδέλα στην αποστολή ακτιβιστών για τη Λωρίζα της Γάζας, με το φινλανδικό πλοίο Estelle. Το Ισραήλ προειδοποιεί πως αντιμετωπίζει την πορεία του πλοίου ως πολεμική απειλή.

Σύμφωνα με το onalert. gr, στο σκάφος Estelle, με φιλανδική σημαία, επέβαιναν 17 ακτιβιστές από τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, με προορισμό τη Γάζα. Επί

τρία 24ωρα το σκάφος έπλεε νότια της Κρήτης, με το Ισραήλ να έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το ταξίδι του για τη Γάζα.

Ωστόσο, τόσο το φινλανδικό, όσο και ένα ελληνικό πλοίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Σε στάση που έκανε μάλιστα το ελληνικό πλοίο στην Κρήτη δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.

Ετσι, απέπλευσε μόνο το Φινλανδικό πλοίο. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι στο Estelle επιβαίνουν και οι δύο Έλληνες βουλευτές. Σύμφωνα πάντα με το onalert.gr, οι ισραηλινές αρχές ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με το ποιοι επιβαίνουν, αν το πλοίο ακολουθήσει την πορεία του Μαβί Μαρμαρά, αυτό αποτελεί πολεμική πράξη.

Στο ιστιοφόρο του Στόλου της Ελευθερίας «Estelle» που βρίσκεται εν πλω για τη Γάζα  επιβαίνουν οι βουλευτές:

Ελλάδα: Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης ΚοδέλαςΝορβηγία: Aksel HagenΙσπανία: Ricardo Sixto IglesiasΣουηδία: Sven BrittonΚαναδάς: Jim Manly (τέως μέλος Καναδικού Κοινοβουλίου)

Το Estelle μεταφέρει επίσης ανθρωπιστικό φορτίο στον, αποκλεισμένο από το Ισραήλ, Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.  Το φορτίο αυτό, που φορτώθηκε στα διάφορα λιμάνια της διαδρομής, αποτελείται από υλικό απαραίτητο για την επιβίωση του σώματος και της ψυχής:

2 ελαιόδενδρα41 τόνους τσιμέντοαναπηρικά καροτσάκιαιατρικό εξοπλισμόπαιδικά βιβλίαπαιχνίδια300 μπάλες ποδοσφαίουμουσικά όργαναθεατρικό εξοπλισμό (κυρίως εξοπλισμό φωτισμού)
Keywords
Τυχαία Θέματα