Βενιζέλος: Η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα μικρομεσαία νοικοκυριά

Ενάντια στην άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος, Βενιζέλος, καθώς, όπως δήλωσε «Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι «αυτό δεν θα βοηθούσε κανέναν - ούτε τις τράπεζες, που θέλουν να ρυθμίζουν και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να "σκοτώνονται" τα σπίτια των οφειλετών

αυτού του επιπέδου». Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης νέων μέτρων, ενώ κάνει σαφές ότι η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω επιβαρύνσεις. Επιπρόσθετα εκτιμά ότι το χρέος είναι βιώσιμο και χαρακτηρίζει «πρακτικά ανόητο» το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τέλος, τονίζει ότι με τον πρωθυπουργό έχουν την ίδια αγωνία: «να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη».

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς είναι βιώσιμο ως σύστημα αριθμητικών παραδοχών, γιατί ήδη έχουμε κατακτήσει το εντυπωσιακό διαρθρωτικό πλεόνασμα και επειδή πρέπει, επιτέλους, όλοι να καταλάβουν ότι καθοριστικό μέγεθος είναι αύξηση του ΑΕΠ. Σε επίπεδο εντυπώσεων αγορών, καθοριστική σημασία έχει βέβαια η σταθερή πολιτική στήριξη από τη μεριά των εταίρων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά πολιτική ή επικοινωνιακή αμφιταλάντευση» επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχετικά με τα σενάρια για νέα «ψαλιδίσματα» μισθών και συντάξεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει: «Αυτά τα σενάρια είναι ανυπόστατα και πλήττουν βάναυσα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κοινωνία, ύστερα από τόσες θυσίες -δυστυχώς, αναπόφευκτες- έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα μέλλον, που θα δώσει ξανά προοπτική και θα αποκαταστήσει τις αδικίες».

Σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, εκτιμά πως «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή, γιατί είναι εθνικά και κοινοβουλευτικά υπεύθυνη», και καταγγέλλει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ , καταλογίζοντάς του παλινωδίες για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και «ψευτολεβεντιές», που -όπως λέει- είναι «η συνταγή της περιθωριοποίησης της χώρας».

Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι το Κίνημα «είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της προοδευτικής προοπτικής της χώρας», διευκρινίζοντας: «Όχι φυσικά ως κλειστός κομματικός μηχανισμός, αλλά πάντα σε αναφορά προς τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, προς την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, προς την ευρύτερη Κεντροαριστερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα