Τρία ανώτατα στελέχη του Ι.Κ. νεκρά από βομβαρδισμούς λένε οι ΗΠΑ

Ο άτυπος «υπουργός Οικονομικών» των τζιχαντιστών κι άλλα δύο ανώτερα στελέχη τους σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μετά από αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο οποίος μάχεται στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, συνταγματάρχη Στιβ Γουόρεν.

Όπως ανέφερε από τη Βαγδάτη όπου βρίσκεται, οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Αμπού Σάλαχ, ο θεωρούμενος ως υπουργός Οικονομικών των τζιχαντιστών, ένας δεύτερος ηγέτης του Ι.Κ. που

ήταν αρμόδιος για τον συντονισμό των επιχειρήσεων για την απόσπαση χρημάτων μέσω εκβίασης, και ένα τρίτο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Αμπού Σάλαχ, ο οποίος σκοτώθηκε περί τα «τέλη Νοεμβρίου» ήταν «ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο έμπειρους υπεύθυνους για τη χρηματοδότηση» του Ι.Κ., ανέφερε ο κ. Γουόρεν.

Πρόκειται για «το τρίτο μέλος του χρηματοδοτικού δικτύου του Ι.Κ. που σκοτώσαμε πρόσφατα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Αμπού Σάλαχ, όπως και οι προκάτοχοί του, διέθετε «τη γνώση και το αναγκαίο ταλέντο για να συντονίζει τη χρηματοδότηση της οργάνωσης», πρόσθεσε ο κ. Γουόρεν.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξόντωσε «επίσης στα τέλη Νοεμβρίου» ένα δεύτερο στέλεχος του Ι.Κ., το οποίο είχε αναλάβει την απόσπαση «με εκβίαση» χρηματικών ποσών από τον άμαχο πληθυσμό, είπε ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε πως «την ίδια περίοδο», ο συνασπισμός σκότωσε άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των τζιχαντιστών, το οποίο συντόνιζε «τις διαβιβάσεις πληροφοριών, τις μεταφορές προσώπων και όπλων».

Τα πλήγματα αυτά «είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο θα μπορέσουμε να αποδεκατίσουμε τα δίκτυα» των εξτρεμιστών, έκρινε ο κ. Γουόρεν.

The post Τρία ανώτατα στελέχη του Ι.Κ. νεκρά από βομβαρδισμούς λένε οι ΗΠΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα