Το κρέας της Τσικνοπέμπτης θέλει… υπέροχες σπιτικές σάλτσες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

12:18 2/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Μη ξεχνάτε τη σημασία που έχει μία συνοδευτική σάλτσα. Μπορεί να απογειώσει ένα γεύμα… Γι’ αυτό κι εγώ έφτιαξα για εσάς, υπέροχες συνταγές με σως από όλο τον κόσμο για να συνοδέψετε τα ψάρια, τα κρέατα και τα λαχανικά σας!

Του Άκη Πετρετζίκη

Δείτε την υπέροχη Romesco, από τις πιο γνωστές Καταλανικές συνταγές της οποίας η γλυκύτητα συνδυάζεται τέλεια με γεύσεις φαγητών όπως το κοτόπουλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμαράκι και τα ορτύκια.

Η Βραζιλιάνικη Molho Campanha συνοδεύει μπριζόλες

και φιλέτα αλλά μία εξίσου ωραία ιδέα είναι να τη συνοδέψετε με καλαμπόκι ψητό και σάλτσα.

Στα Κανάρια Νησιά συναντάμε τη Green Mojo, η οποία ταιριάζει με ψάρι ή κρέας , είναι συνηθισμένο να τη σερβίρουν με πατάτες baby μαζί με τη φλούδα τους!

Μία άλλη σως είναι η Sriracha, η οποία είναι τσίλι σως και προέρχεται από την Ταϊλάνδη και ταιριάζει με τα γνωστά σε όλους μας κεφτεδάκια!

Ποιος είπε ότι οι bbq σως υπάρχουν μόνο στο Texas ή στην Αυστραλία? Αυτή η Korean style bbq sauce είναι πράγματι αυθεντική και μεταδίδει τέλεια τη γεύση της στο χοιρινό σε δευτερόλεπτα!

Αν πάλι ψάχνετε μία σως για να ταιριάξει απόλυτα με τις μπριζόλες σας τότε διαλέξτε να φτιάξετε Chimichurri. Τη συναντάμε στην Αργεντινή και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το κρέας!

Μία σως που συναντάμε στην Ινδονησία, η Bumbu Kacang, περιέχει διάφορα λαχανικά κομμένα , είναι ελαφρώς πικάντικη και ο καλύτερος συνδυασμός είναι το κοτόπουλο!!!

Και.... για το τέλος άφησα την Apple Sauce η οποία είναι πολύ διαδεδομένη στην Αγγλία, σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αμερική... Ταιριάζει με χοιρινή πανσέτα και με πατάτες!

Εμπνευστείτε και μαγειρέψτε...

Καλή σας επιτυχία!

The post Το κρέας της Τσικνοπέμπτης θέλει… υπέροχες σπιτικές σάλτσες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα