Το Ίδρυμα Stratfor αναλύει τις μεθόδους εξάπλωσης της Χρυσής Αυγής στους ομογενείς

Ανήμερα της εθνικής εορτής, το γνωστό αμερικανικό Ίδρυμα Stratfor παρουσίασε ανάλυση για την Χρυσή Αυγή με κεντρικό σημείο την προσπάθεια εξάπλωσης της οργάνωσης σε χώρες όπως Αυστραλία, Καναδάς, Κύπρος, Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Πρώτος στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με το Stratfor, ήταν η Μελβούρνη στην Αυστραλία όπου ζούν περίπου 400.000 Ελληνες.

Η διείσδυση αυτή έγινε νωρίς, μόλις ένα μήνα μετά από τις εκλογές του 2012. Σήμερα υπολογίζεται ότι έχει περίπου 3.000 followers στο Facebook. Πάντως μέχρι σήμερα η οργάνωση δεν έχει ανοίξει γραφείο στην Αυστραλία.

Ελληνοαυστραλοί που αντιτίθενται στην Χρυσή Αυγή, αναφέρεται στο άρθρο, συνέλεξαν υπογραφές ώστε να ζητήσουν από τον Υποργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη και βουλευτές της οργάνωσης.

Στον Καναδά αποπειράθηκαν να προσεταιρισθούν μέλη της μεγάλης ελληνικής παροικίας, αλλά προς το παρόν δεν έχουν κατορθώσει ν ανοίξουν γραφείο, παρά ένα μικρό στο Μόντρεαλ, αναφέρει το Stratfor. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε προσπάθεια να ανοίξουν γραφείο στην Αστόρια. Οι ενέργειες από συμπαθούντες κρατήθηκαν μυστικές αλλά τελικά ανακαλύφθηκαν και αποκλείστηκαν από πολιτιστικό κέντρο όπου προσπάθησαν να εγκατασταθούν.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα