Το Feta-bar που κατακτά την Ελλάδα – Μοντέρνες και παραδοσιακές γεύσεις με βασικό συστατικό την φέτα

Ένα νέο concept καταστημάτων εισήλθε πρόσφατα στην αγορά και κατακτά ολοένα και περισσότερους επιχειρηματίες και καταναλωτές. Ο συνδυασμός πώλησης βιολογικών προϊόντων από εταιρείες που τα προϊόντα είναι μάλιστα δικής τους παραγωγής είναι η νέα τάση και φαίνεται ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο στο κάλεσμα αυτό.

Στην πώληση των δικών της βιολογικών προϊόντων γάλακτος και ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με την εστίαση προχωρά και εταιρεία

Κουρέλλας από τα Γρεβενά. Με σλόγκαν taste and shop, ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα Mia feta-feta bar δημιουργήθηκε και λειτουργεί ήδη από το τέλος Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στην οδό Παύλου Μελά γνωρίζοντας θερμή ανταπόκριση από τους Θεσσαλονικείς. Πολύ σύντομα, όμως, και συγκεκριμένα μέσα στο χειμώνα θα ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα σε Αθήνα και Γλυφάδα.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Με το Mia feta η κατά 85% εξαγωγική εταιρεία βιολογικών προϊόντων γάλακτος Κουρέλλας βρήκε έναν τρόπο να διαθέσει άμεσα τα προϊόντα της στον Έλληνα καταναλωτή έξω από τα καθιερωμένα δίκτυα. Στα ράφια του Mia feta υπάρχουν όλα τα προϊόντα της Κουρέλλας από το ολόφρεσκο γάλα ημέρας που προέρχεται από τις δικές της αγελάδες, το πραγματικό γιαούρτι από τη φάρμα της biopan, τα τυριά της απευθείας από την παραγωγή της στα Γρεβενά μέχρι και το στραγγιστό γιαούρτι με διάφορα συνοδευτικά, που είναι και το highlight του μαγαζιού. Ταυτόχρονα, θα βρει κανείς παραδοσιακά προϊόντα κατά κύριο λόγο από τη Δυτική Μακεδονία αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πρωτοποριακό, όμως, στοιχείο του Mia feta είναι ότι όλα αυτά τα προϊόντα μπορεί να τα γνωρίσει μέσω της εστίασης απολαμβάνοντας ελληνικό παραδοσιακό πρωϊνό, μεσημεριανό και βραδινό σε δημιουργικά πιάτα με ιδιαίτερες συνταγές σε συνδυασμό με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι για να μας γνωρίσει η Ελλάδα», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Κουρέλλας Σωκράτης Κουρέλλας και προσθέτει: «Θέλουμε οι καταναλωτές να γνωρίσουν τα προϊόντα μέσω της εστίασης, να τους εκπαιδεύσουμε στην ποιότητα και όλα αυτά σε πολύ φιλικές τιμές. Στο Mia feta μπορεί να δοκιμάσει νέες γεύσεις αλλά και παλιές που έχουν ξεχαστεί».

Ο ίδιος αναφέρει ότι στις λίγες ημέρες που λειτουργεί το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Εξηγεί, δε, ότι η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε γιατί «είμαστε βορειοελλαδίτες» αλλά και γιατί στην πόλη ζει η αδερφή του Παρασκευή Κουρέλλα, η οποία ανέλαβε να τρέξει το κατάστημα.

Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει το δίκτυο Mia feta-feta bar στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Απώτερος στόχος, όμως, και όνειρο του κ.Κουρέλλα είναι να λειτουργεί ένα Mia feta-feta bar σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, η Κουρέλλας βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ για την εμπορική της δραστηριοποίηση στην Αμερική με τη φέτα και τα τυροκομικά της προϊόντα σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ.Κουρέλλα επιδιώκεται να στηθεί μια μονάδα παραγωγής γιαουρτιού.

Η εταιρεία ετοιμάζεται ακόμη για την είσοδό της στην αγορά της Κίνας, ενώ το 2013 πρόσθεσε στο δυναμικό της τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η Κουρέλλας το 1996 έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που παρήγαγε και προώθησε στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά βιολογικά προϊόντα γάλακτος με το εμπορικό σήμα BioPan σύμφωνα με γερμανικές προδιαγραφές του οργανισμού Naturland.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 35 κωδικούς βιολογικών και συμβατικών προϊόντων με την αναλογία βιολογικών και συμβατικών να είναι 60-40. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κουρέλλας ταυτοποίησε, κατοχύρωσε, παράγει και διακινεί το τοπικό τυρί «ανεβατό» ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης κάνοντάς το γνωστό στην Ευρώπη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα