Τι πραγματικά συνέβη στον 25χρονο από την Καλλιθέα!

Δύο μάρτυρες-«κλειδιά», ένας γιατρός από την Αχαΐα και μια τραπεζική υπάλληλος από τον Νέο Κόσμο, που δεν είχαν εντοπισθεί ως τώρα από την ΕΛ.ΑΣ., ρίχνουν φως στην απαγωγή και στην εξαφάνιση του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου στις 8 Αυγούστου 2012.

Η έρευνα επεκτείνεται και σε χωριό της Μάνης όπου κατευθύνθηκε στη διάρκεια της «ομηρείας» του νεαρού ο 71χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος που φέρεται ως ο οργανωτής της εγκληματικής πράξης. Ακόμη μια σειρά ερωτήματα προκαλεί η αναφορά στη δικογραφία για στενό συνεργάτη υπουργού, πρώην

υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ και τουλάχιστον δύο ενστόλους που ανήκουν στο προσωπικό περιβάλλον του 71χρονου και τους οποίους επικαλέστηκε στις συνομιλίες που είχε την κρίσιμη περίοδο.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, όπου μετέβη εσπευσμένα από την Αθήνα με το αυτοκίνητό του προκειμένου να συναντήσει τον 71χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο που ήταν οικογενειακός φίλος. Την επόμενη ημέρα ένας συνεργάτης του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου αναφέροντας πως έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ. Οι «επαφές» των απαγωγέων με τη μητέρα συνεχίστηκαν ως τις 17 Αυγούστου 2012. Στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθησαν επτά άτομα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για την απαγωγή αλλά και για απόπειρα ληστείας της μητέρας του. Η υπόθεση όμως εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς ο 26χρονος εξακολουθεί να αγνοείται. «Το Βήμα» παρουσιάζει δέκα άγνωστα στοιχεία γι΄αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.

1. Δύο κρίσιμες τηλεφωνικές κλήσεις

Στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ανάλυση των τελευταίων κλήσεων του 26χρονου από την οποία προκύπτει ότι λίγη ώρα πριν από την εξαφάνισή του ο Μάριος Παπαγεωργίου επικοινώνησε με έναν φίλο του γιατρό από την Αχαΐα αλλά και με έναν αστυνομικό από το προσωπικό περιβάλλον του 71χρονου Πέτρου Μιχαλεάκου στους οποίους ανέφερε τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει άρον-άρον στην Αθήνα. Ο μεν γιατρός όμως δεν έχει κληθεί ως σήμερα να καταθέσει, ο δε αστυνομικός υποστήριξε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο για «άσχετα θέματα», κάτι που δημιουργεί εύλογες απορίες.

2. Η μυστηριώδης κοπέλα

Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης αναφέρεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο 26χρονος διατηρούσε προσωπική σχέση με μια νεαρή τραπεζική υπάλληλο που μένει στον Νέο Κόσμο. Ενας μάρτυρας καταθέτει για την κοπέλα αυτή ότι «θα μπορούσε να ήταν το δέλεαρ για να έλθει στην Αθήνα ο οπτομέτρης». Η υπάλληλος αυτή δηλώνει: «Αγνοούσα ως και σήμερα την υπόθεση του Μάριου και ότι είχε εξαφανιστεί. Είχα να τον δω πολύ καιρό». Ωστόσο από περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι στις 8 Αυγούστου 2012 – δηλαδή, μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του – ο 26χρονος επισκέφθηκε το τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη όπου εργάζεται η κοπέλα και ζήτησε να καλυφθεί από ένα ειδικό τραπεζικό πρόγραμμα για την περίπτωση κλοπής των τραπεζικών του καρτών και απώλειας προσωπικών του εγγράφων ώστε να έχει ρευστό στην Ελλάδα και

Keywords
Τυχαία Θέματα