Συνεχίζεται ο «ιερός πόλεμος» κατά της αποτέφρωσης

18:09 1/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Ενστάσεις για τη λειτουργία των αποτεφρωτηρίων εγείρει εκ νέου η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιλογή της χριστιανικής κήδευσης, εάν συνδυασθεί με την επιλογή της αποτέφρωσης, προσκρούει στις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακόμη χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά τις διατάξεις του νόμου 4368/2016, με τον οποίο: α) νομοθετείται η υποχρεωτικότητα της δηλωθείσας επιθυμίας του νεκρού για τον τύπο τελετής της κηδείας του, β) ρυθμίζεται η χωροθέτηση αποτεφρωτήριων ή τεφροφυλακείων μέσα

σε κοιμητήρια (ακόμα και εάν ανήκουν κατά κυριότητα σε Ενορίες) και επιτρέπεται η ελεύθερη διασπορά ανθρώπινης τέφρας στην θάλασσα ή σε υπαίθριους χώρους εκτός κατοικημένων περιοχών.

Η Ιερά Σύνοδος σημειώνει πως «η Πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η θρησκευτική ελευθερία ισχύει για όλους, επομένως νομοθετικά μέτρα προς όφελος όσων είναι άθεοι ή θρησκευτικά αδιάφοροι, δεν μπορούν να επιβληθούν στην πλειοψηφούσα θρησκευτική κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Προς «απόκρουση ψευδολόγων διαδόσεων» διευκρινίζει ότι τα έσοδα όλων των κοιμητηρίων των αστικών κέντρων εισπράττουν κατά νόμο οι τοπικοί δήμοι και καταλήγει λέγοντας πως «αν ήθελε η Εκκλησία να μην μειωθούν τα δήθεν έσοδά της, θα συμφωνούσε και δεν θα διαφωνούσε με την τέλεση κηδεύσεως και μνημοσύνων για όσους επιλέγουν την αποτέφρωση».

The post Συνεχίζεται ο «ιερός πόλεμος» κατά της αποτέφρωσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα