Σοκ στο Χόλιγουντ – Πέθανε ο «μαφιόζος» Τζέιμς Γκαντολφίνι

Ο μεγαλύτερος μαφιόζος των κινηματογραφικών ταινιών «κρέμασε το όπλο του» στην Ρώμη σε ηλικία μόλις 51 ετών.

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι πέθανε πιθανότατα από καρδιακή προσβολή προκαλώντας σοκ και θλίψη σε όλο το Χολιγουντ. Όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο την ιστοσελίδα TMZ, ο γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ ηθοποιός είχε μεταβεί στην Ιταλία για να συμμετάσχει σε κινηματογραφικό

φεστιβάλ που θα διεξαγόταν στη Σικελία.

Έγινε πασίγνωστος από την συμμετοχή του στο «The Sopranos», μια εξαιρετική σειρά για το οργανωμένο έγκλημα στο Νιου Τζέρσεϊ, που προβλήθηκε από το HBO από το 1999 έως το 2007. Το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων μάλιστα το είχε αναδείξει, στις αρχές του μήνα, στην κορυφή της λίστας με τις πιο καλογραμμένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών.

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι κέρδισε για το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο, ένα αφεντικό της μαφίας που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην εγκληματική του δράση και την οικογενειακή του ζωή, τρία βραβεία Emmy.

«Ηταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά το σπουδαιότερο ένα ευγενικό και αγαπητό πρόσωπο που συμπεριφερόταν προς όλους, ανεξάρτητα από τη φήμη ή τη θέση του, με τον ίδιο σεβασμό», αναφέρει το δίκτυο HBO στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα συλλυπητήριά του στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Η επιτυχία των Sopranos, επισκίασε την επίσης σπουδαία καριέρα του στο σινεμά. Ο Γκαντολφίνι απέδωσε εξαιρετικές ερμηνείες σε ταινίες όπως το «Μεξικάνος» πλάι στον Μπραντ Πιτ και την Τζούλια Ρόμπερτς, το «Σκότωσέ τους Γλυκά», πάλι με τον Πιτ, «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» των αδελφών Κοέν, και πιο πρόσφατα στο «Zero Dark Thirty».

Keywords
Τυχαία Θέματα